Реклама / Ads
14| 24564 |07.07.2019 ПОЛИТИКА

Д-р Николай Михайлов: Борисов е пародия на политическа активност

.
Д-р Николай Михайлов Източник: БГНЕС
Борисов управлява не политически, а параполитически. Той се държи като актьор. В това има нещо скандално. Това е пародия на политическа активност. Това заяви пред bTV д-р Николай Михайлов.
 

Това е в натюрела на г-н Борисов – той е великият производственик на българската политическа сцена. Той непрекъснато е зает с това да рови в материята, в българската почва – предприема ремонти – лично или през неговите сътрудници. От това излизат съмнителни резултати. Илюстрацията са софийските ремонти, за които, както казват, е поела отговорност „Алкайда” – строежи, които водят до ремонти и те до нови строежи, защото се изчерпва възможността да бъдат ремонтирани, описа политическата ситуация в страната психиатърът.

 

Д-р Михайлов коментира и отношенията на първия и доскорошен втори човек в ГЕРБ. Разправата на Бойко Борисов с Цветан Цветанов е последователна и в известен смисъл садистична. На тази партийна конференция днес беше официалната екзекуция. Цветанов настанен до Борисов не беше хепи енд, не беше туширане на болката, а нейна кулминация”, заяви  д-р Николай Михайлов

 

По думите му неуважения към българските граждани е фактът, че не стана ясно защо Цветанов така категорично беше изхвърлен от ГЕРБ, както преди време Лютви Местан от ДПС. „Трябва да работим през кулоарни слухове – или е изгонен от американеца, или е искал да изпъди Борисов, или е казал нещо много неприлично, или се е намесил в икономически процес, без да му е разрешено…”, коментира докторът.

 

Кажете, как като европейски лидер Борисов се движи като Хелмут Кол без да произнесе нещо на разбираема реч. Но тук е друго - неговата игра тук е печеливша и той е победител избори след избори. Отговорна политическа реч ли бе днешната. Пак нямаше отговор защо бе изгонен Цветанов, обясни д-р Михайлов.

 

Експертът коментира и сагата около партийните субсидии: Това е удар срещу партийната конкуренция Срещу тези с които ГЕРБ се състезава, ще се състезава на местните избори есента. Това е и популистки жест - отнемат се пари на политически партии, които и без това не вършат нищо. Един лев е добре, си казват хората. Но има бизнесмени, едри акули, които ще притежават чрез парите официално партиите. Този, който плаща, поръчва музиката. Ще има срастване между българския бизнес и политиците. Бизнес с политическия елит в съвместно действие означава мафия, заяви той.

 

Голямата картина е връщане на всичко без изход. С политиката не се решават въпросите на хората. Затова те са съсредоточени върху малкия обем на собствените си грижа. Трябва да се сложи намордник на този, който стопанисва кучето. Чрез кучето си той плаши - вие сте в моя зависимост, а съм силата, коментира така друга актуална тема психиатърът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9318 |06.07.2019 Калфин: Борисов е „Повелителят на калинките“, кандидатурата на Вебер бе обречена . 27| 11569 |06.07.2019 Външният министър на Сърбия хули Бойко Борисов и България . 17| 9380 |04.07.2019 Николай Ненчев: Румен Радев се разболя от ГРИПен преди няколко години . 22| 8569 |03.07.2019 Експерт: Борисов да уволни пиара за видеото с Тимерманс, няма да падне мониторинга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads