Реклама / Ads
9| 5487 |12.04.2017 ПОЛИТИКА

Нова република: Предоговоряме цените с ”Газпром” и ето пари за пенсии

.
Ако страната ни предоговори цените с ”Газпром”, могат да дойдат 500 млн. лева годишно. Това каза Трайчо Трайков от Нова република на пресконференция. ”Търсят 100 милиона лева годишно за пенсии, а от ”Газпром” могат да дойдат 500 млн.лв. годишно“, посочи той.
 
Трайков се възмути, че служебното и бъдещото правителство не казват и дума за предоговарянето на цените на газа с "Газпром" и напомни, че срокът за това изтича на 4 май.

Европейската комисия отсъди, че "Газпром" има господстващо положение в 8 страни, сред които и България. Така страната ни получи уникалния шанс да предоговори цените на природния газ. За това обаче няма никакви индикации. По тази причина от Нова република са поискали среща със служебния премиер Огнян Герджиков във вторник.

Трайков изрази недоумение, че всички във властта обсъждат защо КЕВР е вдигнала цените на газа, с което скача парното и топлата вода, а не обсъждат възможността за договора с "Газпром", който дава възможност страната ни да издейства много по-ниски цени на природния газ. „Бием сянката на злодея, а не злодея“, каза Трайков. Той е категоричен, че страната ни губи стотици милиони от надплащане за по-скъп газ. "Досега сме изгубили около 1-2 млрд. лева от високите цени на природния газ, които можем да отстояваме да ни бъдат върнати дори и под плащания за в бъдеще“, обясни Трайков.

Той коментира и битката на Нова република с картела на горивата. По думите му в някои дни цените на бензина у нас са в тройката на високи цени в световен мащаб. Положението така се е променило, че преди години имахме две компании с 80% господстващо положение при горивата, а сега имаме една компания – Лукойл – с 90%“, каза Трайчо Трайков.

Лидерът на Нова република Радан Кънев от своя страна обясни, че по всички тези теми има мълчание от страна на властта. „Зад коалицията ГЕРБ - Обединени патриоти прозира икономическата коалиция ГЕРБ – БСП“, каза Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3554 |10.04.2017 Иванов: През есента цените на парното може да бъдат намалени . 3| 3998 |07.04.2017 КЕВР прие на тъмно цените на парното, топлата вода и тока . 1| 4722 |06.04.2017 Политиците правят социална политика през цените на енергоносителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads