Реклама / Ads
41| 5528 |06.03.2012 ПОЛИТИКА

Първанов иска БСП без бой, Станишев не я дава

.
Георги Първанов
Няма да водя битка за лидерското място в БСП. Това заяви в Бургас експрезидентът Георги Първанов. Той обаче щял да участва в надпреварата за лидер на социалистите.
 
Според Първанов Партията на европейските социалисти, която се председателства в момента от Сергей Станишев, не бива и няма как да се меси във вътрешни избори за шеф на „Позитано” 20.

Пред журналисти Първанов заяви, че в момента нито една партия не е в кондиция. Хората са натрупали негативизъм към политическите сили, а сегашното правителство е загубило битката на територията на морала, категоричен е Георги Първанов.

Пълен провал била и европейската ни политика, доказателство за което бил последният доклад на Европейската комисия. Първанов добави, че е привърженик на еднопартийното управление. Според него БСП трябва да извоюва победа и да вкара в следващия парламент поне 140 депутати, за да може да взема решения и да приложи и защити непопулярни мерки, които ще се наложат за справяне с трудното положение в България. БСП трябва да работи за убедителна победа на предстоящите парламентарни избори, обяви още в Бургас Георги Първанов.

Преди да дава наставления и указания към партията, президентът Първанов трябва да отговори на конкретни въпроси за миналото, в това число и за мандата си като президент. Така Сергей Станишев коментира в Сливен оценката на Първанов за БСП. „Първанов трябва да отговори и за политическата си линия, за отношението към ГЕРБ, към Бойко Борисов лично, който до преди една година беше най-решителният премиер, а сега се оказа най-слабият. Също и за редица неща, които са създали проблем на БСП - настояването му за мажоритарния вот и за „АБВ", което е било замислено като политически проект", обясни още лидерът на червените.

В Бургас журналисти попитаха Първанов да коментира разкритията на бившия служител от НСО Пламен Устинов, който в съда по делото срещу "Наглите" потвърди заявеното и преди, че Алексей Петров е поръчал убийството на Гриша Ганчев през 2008 г. Тогава президентът Първанов извикал Трактора и бизнесмена Ганчев при себе си, да ги сдобрява. Първанов заяви, че Устинов нямало как да знае подобни неща, защото държавният глава бил охраняван от НСО. Очевидно експрезидентът забравя, че по това време Устинов е бил служител именно в Националната служба за сигурност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6243 |04.03.2012 Р. Петков: И Първанов, и Станишев са нужни на БСП . 33| 9037 |01.03.2012 Ламбо спретнал тайна среща на Първанов и Станишев? . 106| 9561 |27.02.2012 Р. Петков: На мижитурките и мишките казвам, че Първанов е доста нависоко . 97| 15533 |18.02.2012 Р. Петков: Сергей даде лош знак, не покани Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads