Реклама / Ads
12| 5545 |31.03.2017 ПОЛИТИКА

Станишев: Участие на патриотите във властта би било проблем в европейския контекст

.
Сергей Станишев
„Пред ЕНП и за социалдемократите ще бъде проблем участие в управленска коалиция на патриотите”. Това каза лидерът на ПЕС Сергей Станишев преди заседанието на Националния съвет на БСП.
 
„Това се включва в един общ европейски контекст. Водят се политически битки срещу крайни националисти във Франция и в Германия, и в същото време, ако една партия от ЕНП, каквато е ГЕРБ направи коалиция с „Обединените патриоти", ще постави редица въпроси пред ЕНП", коментира Сергей Станишев.

Според него не е вариант да има коалиция между ГЕРБ и БСП.

„Не смятам, че БСП трябва да влиза в голяма коалиция. Както ви казах от БСП има основание за самочувствие, за перспектива", каза Станишев.

Според него БСП трябва да направи сериозен анализ на резултатите от изборите и какво са постигнали и какво не са успели.

„Всички разбираме, че очакванията бяха за още по-силен резултат. Трябва да го направим хладнокръвно, задълбочено", коментира той и обясни, че е важно БСП да покаже инициатива и водеща роля в европейския дневен ред за Бълагрия предвид председателството на Европейския съвет.

Във връзка със спекулациите за коалиции ГЕРБ - БСП, той посочи, че преди две години е говорил с лидера на БСП и е обявил че такъв натиск няма.

„Поне от страна на ПЕС", каза той. По думите му БСП е демократична партия, където мненията се чуват.

По повод преговорите за съставяне на правителство, Станишев посочи, че това сега е в ръцете на ГЕРБ.

"Важно е управлението да бъде проевропейско. Мисля, че ГЕРБ имат затруднение в това отношение", допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8759 |31.03.2017 Евгений Михайлов: Патриотите ще обявят Доган за национална ценност . 4| 4123 |30.03.2017 Марешки: Искаме да сме в управлението с министри . 5| 4334 |30.03.2017 Станишев: Бъдещето ни в Европа е в нашите ръце

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads