Реклама / Ads
0| 44461 |06.06.2022 ПОЛИТИКА

Първо във Фрог: Човек от кабинета “Борисов 1” се спряга за евентуален премиер. Фирмата му разпределя милиони

.
Евгени Ангелов се спряга за бъдещ премиер на България
Човек от кабинета “Борисов 1” се спряга за евентуален бъдещ премиер. Става дума за Евгени Ангелов, който е бил зам.-министър на икономиката и енергетиката от екипа на Трайчо Трайков. Трупал е стаж и като съветник на президента Росен Плевнелиев. Това съобщиха за Фрог нюз източници от четворната коалиция.
 

Според тях в момента Ангелов “загрява” на резервната скамейка и ще бъде включен в “играта”, ако в редиците на управляващите се появят непреодолими конфликти. Факт е, че почти всеки ден между партньорите в управлението прехвърчат искри по различни значими теми като войната в Украйна, членството на РСМ, инфлацията, енергийната криза и т. н. 

 

Въпреки, че Евгени Ангелов е бил свързан с Борисов чрез високия пост, който е заемал между 2009 и 2011 г, в момента той бил доверено лице на новата власт. Наскоро е поел отговорността за изявите на Кирил Петков, което на практика го прави негова дясна ръка. Сега през него ще минава целия информационен поток. Не е ясно кога точно се е зародила близостта им, но може да се предположи, че това е станало, докато Евгени Ангелов е бил лектор във фондацията, основана от Петков - “Център за приложни изследвания и иновации". Преподаватели в нея са били и други от т. нар. “Харвардски” кръг - като Асен Василев, Лена Бориславова, Даниел Лорер. 

 

Най-интересната част от дейността на спрягания за бъдещ министър-председател Евгени Ангелов, е свързана с основаната от него фирма “Силвърлайн Партнърс”. Тя не е никак случайна, защото е избрана да бъде посредник на Фонда на фондовете, като задачата е й е да  управлява 83.7 млн. лв., от които 75.3 млн. лв. са публични средства. Казват, че парите трябва да се разпределят от “Силвърлайн Партнърс” в полза на малки и средни предприятия. Никой не оспорва, че става въпрос за твърде апетитна хапка.  Управители във фирмата, според регистъра са Евгени Ангелов, Диана Аладжова и небезизвестната Ралица Агайн - Гури.

 

В края на миналата година шефът на финансовата комисия към НС Любомир Каримански обясни, че съпругът на Ралица Агайн - Елвин Гури заедно с Даниел Лорер са също посредници на Фонд на фондовете през друга фирма - "Емпауър Кепитъл".  Те също ще трябва да разпределят милиони, но по друго направелние.  Българският предприемач с албански произход Елвин Гури и бизнесменът от прехода Спас Русев пък купуват през 2019 г. “Телеком Албания”. 

 

Припомняме ви, че Ралица Агайн - съдружник на Евгени Ангелов, подаде оставка през 2018 г от поста зам.-шеф на КФН заради последствията от фалита на кипърската застрахователна компания “Олимпик”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10700 |28.04.2022 Илия Налбантов за Фрог: Битката за Украйна – битка за България! На 63-тия ден от войната „Продължаваме промяната“ се определи . 0| 8861 |25.03.2022 Анализаторът Ивета Чернева за Фрог: Ще отиде ли Путин в бунището за бунтовници, МНС - юридическият казус . 0| 10108 |18.03.2022 Игор Федик специално за Фрог: Кой всъщност има нужда от денацификация – Украйна или Русия? . 0| 16605 |10.03.2022 Игор Федик специално за Фрог: Украйна – разрушителят на руските военни митове за непобедимата Червена армия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads