Реклама / Ads
53| 7927 |27.06.2011 ПОЛИТИКА

Паси отрече, но не съвсем: В момента няма да се кандидатирам за президент

.
Соломон Паси
В политиката никога не се отговаря на въпрос, започващ с "ако", каза ексвъншният министър. Президентът всъщност има огромна власт, срещу която не седи никаква отговорност; едва ли съм аз кандидатът на ГЕРБ, мен можеха по-просто да ме опишат като единствения българин, който е бил шеф на папата; Желев и Петър Стоянов биха били идеални президенти.
 

София е на 11-то, а България на 5-то място по универсален, свободен, неограничен достъп до интернет, обяви по ТВ7 Соломон Паси.. Той е един от радетелите на идеята за Европа - WiFi рай. Това щяло да гарантира колосален технологически напредък, увери той.

Аз не съм се кандидатирал за президент
и за мен големият въпрос е ние гражданите кого ще подкрепим. Властта е инструмент да се свърши някоя хубава работа, съобщи Паси, който е единственият, чиято кандидатура не е опровергана от ГЕРБ. Аз бях един от 400-те депутати, участвали в написването на Конституцията и сега, когато емоцията е минала, отчитам, че някои от постановките там дават дефекти. Президентската институция е едно от тези неща, напомни Паси.

Смятам, че президентът въпреки това има огромна власт, срещу която не седи никаква отговорност; властта практически е неограничена; а когато има служебно правителство, той има власт на един абсолютен монарх, каза Паси и отчете, че д-р Желев е играл ключова роля като президент. Впоследствие петър Стоянов направи много, гордея се, че зрителите ме поставят редом с него, защото той направи истински героични ходове. За жалост добрите президенти не винаги се преизбират.

Президентът има и друг много мощен инструмен в ръцете си, какъвто е КС. През последните години нацията имаше два критични момента - Ирак и членството на България в ЕС. В тези два конкретни случая България нямаше обединител, работата трябваше да се върши от други хора, а красотата в този акт е, че членството в ЕС и НАТО е необратимо, каза той.

Едва ли съм аз кандидатът на ГЕРБ, можеха по-просто да ме опишат като единствения българин, който е бил шеф на папата, в качеството ми на председател на ОССЕ. Съсредоточил съм се върху това кого аз ще избера, добави Паси и каза, че Желев и Петър Стоянов биха били идеални президенти. Бих искал да видя президент, който да тласка България към силни ниши; да има активна позиция.

В политиката никога не се отговаря на въпрос, започващ с "ако"
, коментира Паси въпроса, ако бъде номиниран от ГЕРБ, ще се кандидатира ли. Наистина в момента нямам намерение да се кандидатирам, заключи той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 10760 |04.05.2011 Отцепник спаси държавата от рекет на турски холдинг . 125| 7397 |20.02.2011 Ат. Атанасов: Борисов прави опит да спаси Цветанов . 117| 10626 |20.11.2010 В. Дърева: ГЕРБ използва Филчев, за да спаси Цветанов . 75| 8656 |17.09.2010 Първанов „брани” ромите, защото спасиха стола му в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads