Реклама / Ads
8| 9037 |09.11.2016 ПОЛИТИКА

П. Симеонов за Фрог: Слави можеше да е президент, политиците опитват да го обяздат

.
Първан Симеонов
Слави Трифонов е новото голямо политическо нещо в България. Той може да не стане партийно нещо, но вече е стопанин на милиони гласове. И това е голямата новина на тези избори. Другата новина се казва Корнелия Нинова и ген. Румен Радев. Не по-малка новина са Красимир Каракачанов и Веселин Марешки. Това каза пред Фрог нюз социологът Първан Симеонов.
 

Кандидатите  за българския Тръмп  не са един и двама. Марешки  вече се кандидатира за тази роля. Слави Трифонов катализира и канализира системните антисистемни  настроения в България. Хората системно гласуват така-Сакскобургготски , Борисов, Сидеров, Бареков , Янев. Слави Трифонов играе много умело. Той е видял краха на всякакви проекти, които говорят как народът е добър, а елитът лош. А след 4 години търсим смяна. Очевидно е, че се учи от чуждите грешки. Второ-той бърза бавно.

 

Прекрасно знаеше, че можеше да играе и на тези избори за президент и можеше да стане президент. Но реши да не опропастява собствения си референдум. Защото тогава мнозина щяха да кажат: Чакай, нали сменяме системата. Идеята не е да се качваме на власт. Преди Слави отговаряше за 700 000 подписа, а сега вече за милиони гласове. Той играе изключително умело тази игра и вече успява да повлияе на политическия елит. Говоря това, при положение, че имам огромни резерви към този референдум. Но не мога да не призная доста сериозната политическа новина, свързана с него.

 

БСП  и ГЕРБ правят предизборна агитация, заявявайки днес, че ще подкрепят референдума. Те нямат право да кажат друго. Представяте ли си какво ще стане, ако в момента някой застане на пътя на тези 3 млн . души. ГЕРБ и БСП  правят тази заявка, за да опитомят и канализират енергията на хората. Целта е да я изземат от Слави и да я опитомят. Защото тя е опасна за тях. Единственият начин политическата прослойка да се противопостави на това не е да го спре, да да се опита да го обязди.

 

 Не съм адвокат нито на Слави, нито на ген. Румен Радев. Случи се много нормално, едните казаха, че светът ще свърши, ако не бъдат избрани. Ясно е, че той няма да свърши и това е повече от очевидно. ГЕРБ използва  синдрома на 2013 г.-Бойко катапултира, слезе от власт, когато видя, че става напечено. След това хората се обърнаха и го върнаха обратно на власт, защото не видяха никой друг. Той на това се надява и сега.  Тогава  използва политическия  „Йо -Йо ” ефект, може пък и сега да му се случи. Споменът за властта на БСП  и ДПС  не е толкова далечен и на хората не им се ходи на нови избори. Това го показват и нашите проучвания. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6621 |09.11.2016 Само във Фрог: Изборите в САЩ – шоу за 6.8 млрд. долара . 3| 7520 |09.11.2016 Само във Фрог: Челен удар за социолозите ни на първия тур . 2| 9745 |09.11.2016 Е. Славкова за Фрог: Тръмп ще реши съдбата на кюрдите в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads