Реклама / Ads
8| 6014 |18.09.2017 НОВИНИ

П. Симеонов пред Фрог: Борисов пуска променлив ток на опонентите си

.
Първан Симеонов
Намирам за правилен моментът Слави Трифонов да да направи партия. Календарът е много добър-направи референдум, но той не беше зачетен. Отхвърлиха го. Сега Слави ни казва: Значи ме оставят безсилен и друго не ми остава. Това каза пред Фрог нюз социологът Първан Симеонов по повод заявката на тв водещият за политически проект.
 

Истина е, че Слави прегоря, не е това, което беше. Беше в зенита си преди време и той отмина. От друга страна направи референдум и рестартира популярността си.
За това и погледите на хората са обърнати към него. Казват си: Добре, Слави, нали милиони гласувахме и ни отхвърлиха. Сега какво правим? Т. е този, който създаде очаквания, трябва да отговори на тях. Забележете, че той не се хвърля в политиката с главата надолу. Чета посланията му и разбирам, че само си отваря вратата. Но не е влязъл през нея. В момента не го виждам да е хукнал да прави партия. Казва ни само: Дръжте ме, ще направя! Не виждам да изгаря от желание, защото и той самият съзнава, че това е тежка работа. Правилно е избрал времето за заявката си, защото първо-има време до изборите и второ- има време да коригира нещо, ако се наложи.

 

Борисов се отнася към Слави Трифонов така, както се отнася към Румен Радев.  Доста внимателно преценява репликите и действията си. Знае, че и от двамата има опасност от конкуренция. Борисов така прави- най-опасните хора се мъчи да ги държи най-близо до себе си. Бойко Борисов и днес подчерта няколко пъти: Много уважавам Радев. Борисов знае, че Радев е негов потенциален конкурент в близко и не толкова близко бъдеще. За това гледа да го държи близо до себе си и така, с един променлив ток-ту го критикува, ту го хвали.


С Трифонов ГЕРБ направиха нещо подобно. Опитаха се да използват енергията му за свои цели. Ако далновидно си изиграят картите, Слави Трифонов може да размие малко възможността БСП да монополизира цялата опозиционна енергия в страната. Трифонов вижда се, свири на национални, социални и популистки струни. Традиционно на тези струни си свирят БСП, както и всички други проекти. Ако БСП са хитри, от друга страна, може да погледнат на Трифонов като на потенциален партньор в центъра. За БСП вечният въпрос е: Ние тук сме изолирани в ляво. Трудно ще скочим над 1 млн. гласа. Трябва ни партньор. И този партньор не се вижда да е нито ДПС, нито някой друг. Един нов центристки проект, винаги е добре дошъл за БСП. И двете партии могат да печелят и да загубят от повята на Слави Трифонов.

 

Реакцията на Борисов за проекта на Слави е честна. Той е прав, постъпи като анализатор. Каза, че ако се появи нов проект, по места винаги се появява една мръсна пяна от хора, която тръгва след него. Това е може би най-доброто определение, което съм чул от известно време насам. Борисов просто каза каквото мисли, както често става. Преди време бяхме отправили към хората открит въпрос, без подсказване по отношение на Слави. Видя се, че събира някой друг процент. Което е много, защото без заявка и проект, ей така, имаш проценти. Това значи голямо обществено очакване. Но още тогава ние казахме-това обществено очакване се базира главно на млади, аморфни хора. Такива, за които не знаеш дали утре някой друг няма да ги спечели.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3738 |18.09.2017 ЕК променя схемата за разпределение на бежанци . 5| 5132 |18.09.2017 Мира Радева за Фрог: Слави Трифонов шикалкави с политическите си намерения . 0| 3931 |18.09.2017 ЧЕЗ Разпределение България подготви мрежата за зимния сезон . 0| 5546 |16.09.2017 Пожар в къща в ”Симеоново”, 2-годишно дете почина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads