Реклама / Ads
0| 14387 |29.07.2022 ПОЛИТИКА

Пеканов ще е вицепремиер, а гл. секретар на Радев ще е военен министър в служебния кабинет

.
Атанас Пеканов
Като вицепремиер по управлението на европейските средства и в този кабинет ще се завърне Атанас Пеканов. Както беше писано преди дни служебен премиер ще бъде бившият служебен социален министър Гълъб Донев.
 

Очаква се министър на правосъдието и вицепремиер да стане Крум Зарков, който казва, че ще научим за него, когато му дойде времето. За министър на икономиката се готви Димитър Данчев, който и в момента е зам.-министър. За министър на икономиката се спрягат още няколко имена, като едно от тях е на Даниела Везиева, която заемаше поста във втория служебен кабинет миналата година, след като Кирил Петков влезе в политиката с "Продължаваме промяната".

 

Министър на транспорта вероятно отново ще е Христо Алексиев, който заемаше поста и в предишните служебни правителства. Министър на туризма пак ще е Стела Балтова, която също беше на този пост в предишни кабинети на Радев. Като наследник на Бойко Рашков обаче се върти и името на бившия правосъден министър Иван Демерджиев, който по време на кабинета на Кирил Петков за кратко беше назначен за зам.-министър на вътрешните работи, пише "24 часа"

 

Министър на енергетиката вероятно ще е уволненият по времето на кабинета "Петков" бивш директор на "Булгаргаз" Николай Павлов, който вече беше служебен министър в първото правителство на Радев. Министър на отбраната вероятно ще е главният секретар на президента Румен Радев – полк. Димитър Стоянов. Според "Медиапул" назначението на Стоянов начало на МО би било ясен знак за обръщане на курса към Русия.


За външен министър се обсъждат имената на посланика във Великобритания Марин Райков и бившият дипломат №1 Светлан Стоев. Едно от спряганите имена за министър на здравеопазването е това на д-р Славейко Джамбазов, който е консултант по здравна политика . За поста имало още двама кандидати - д-р Таня Андреева и д-р Емил Райнов. За министерството на финансите неофициално се спряга името на предходния служебен финансов министър Валери Белчев.

 

Постът на министър на земеделието вероятно ще иде при бившия служебен зам.-министър Георги Събев, но разговори са водени и с Явор Гечев, който също беше зам.-министър. Социален министър вероятно ще стане Лазар Лазаров, който в момента е зам.-министър. За министър на електронното управление се спряга зам.-председателят на Държавна агенция "Електронно управление" Красимир Симонски.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 7346 |12.05.2021 Игор Федик специално за Фрог: Държавният секретар на САЩ в Украйна с подкрепа и препоръки . 6| 16061 |20.09.2018 Румен Радев: Махат вътрешния министър заради „мърлява работа”, а предлагат главния секретар . 3| 5898 |18.09.2018 Още не е ясно кога Радев ще освободи Младен Маринов като главен секретар . 12| 8975 |25.10.2017 Николай Ненчев: Случилото се в авиобазата в Граф Игнатиево вече е докладвано на генералния секретар на НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads