Реклама / Ads
12| 11011 |15.02.2018 ПОЛИТИКА

Петър Чолаков за Фрог: Борисов опитва да разклати имиджа на Радев

.
Петър Чолаков
Даването на интервю от премиера Борисов по bTV снощи се прави с цел той да разсее слуховете и да зададе дневния ред на обществото. Интервюто беше много слабо. То трябваше да има характер на боксов мач. Това коментира пред Фрог нюз Петър Чолаков, главен асистент по политически конфликти в Института за изследване на обществата и знанието при БАН.
 

Вместо това Борисов каза това, което намери за добре. Унизително му беше отношението спрямо водещия Антон Хикимян.

 

Борисов направи това, което английският крал е правил по време на Средновековието.  Тогава не е имало нито компютри, нито телеграф и кралят в Англия е пътувал със свитата си през различните градове, за да го видят хората, които разпространяват слухове за него, че е жив и да усетят силата му.

 

За първи път министър-председателят си позволи да направи остра атака на президента Радев. Той го направи директно, а не чрез своите беквокали. Първо каза: „Аз много уважавам г-н Радев, след това започна да говори, че в президентството се разпорежда сив кардинал – Иво Христов. Борисов заяви, че Христов е работил навремето като изпълнителен директор на Би Би Ти, когато тази телевизия е била на Делян Пеевски. Оказа се, че по това време, когато е бил в тази телевизия Христов, тя е била собственост на Манджуков. Борисов направи внушение за връзки на Иво Христов с Делян Пеевски с цел да уязви президента.

 

Радев задава резонен въпрос дали има пряка връзка между Борисов и Пеевски. Нека да видим какво ще отговори премиера. Можем обаче да кажем, че депутатите на ГЕРБ работят много добре с депутатите на ДПС в парламента. Типичен пример е приемането на закона срещу вторичното разграбване на КТБ. Сега Пеевски готви медиен законопроект, който окончателно ще бетонира империята му, тъй като най-вероятно ще получи подкрепа от ГЕРБ.

 

Петър Чолаков коментира и исканата оставка от ГЕРБ на Валери Жаблянов заради скандалното му изказване за Народния съд. „Като зам.-председател на НС Жаблянов трябва да си подаде оставката. Той не просто е нарушил добрия тон, изразявайки много пристрастна позиция. Много по-важно обаче е друго – БСП допусна скандалното изречение на Жаблянов в парламента. И едва, когато се надигна вой срещу него, тогава от левицата признаха, че има проблем, но запазиха Жаблянов. Това показва, че БСП е много далеч от това, което се опитва да гради като имидж на модерна лява социалдемократическа партия. Във въпросния документ столетницата показва, че е на позиции, които са от времето на Студената война.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 12292 |07.02.2018 Само във Фрог: Човек от шпицкомандата на Цацаров става зам.-шеф на спецпрокуратурата . 9| 7482 |06.02.2018 Костадин Костадинов пред Фрог: Ако решим да се обединяваме със Слави и проф. Димитров, сами ще обявим това . 19| 16147 |05.02.2018 Петър Иванов: Огладнели гербаджии ще отидат да закусват чак в Америка . 7| 8223 |02.02.2018 Юрий Асланов за Фрог: Нинова да слуша хората си, а не ПЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads