Реклама / Ads
4| 8546 |04.01.2017 ПОЛИТИКА

Р. Попов за ФРОГ: Подкрепата на Турция за ИД се връща като бумеранг

.
Радион Попов
Подкрепата, която Турция даваше за Ислямска държава /ИД/ сега започна да се връща като бумеранг. Бившият министър Николай Младенов трябва да бъде съден за предателство и подкрепа на терористична организация. В България ислямистите не са от вчера. Страшно е ако Алгафари ”дръпне шалтера” на преводачите си от арабски. Това твърди вовенният експерт и разузнавач Радион Попов.
 
Страшно става ако Мажд Алгафари е  предприел мерки да спре участието на неговите преводачи в попомагането на МВР в работата с мигрантите. И без това преводачите от арабски език в България не достигат, а квалифицираните, които могат да са в услуга на полицията и специалните ужби, са още по-малко. Вярна е информацията, че мигрантите прескачат оградата на турската граница със стълби и докато дойдат полицаите и граничарите, те вече са във вътрешността на страната и се свързват с трафикантите.

Така той коментира и потвърди думите на Алгафари, че ще "дръпне шалтера" на преводачите си  от арабски и че организацията на службата по границата не струва и пет лева и е страшно ако проговорят редовите полицаи.

Турция ще продължи да се дестабилизира. Подкрепата, която Турция даваше на Ислямска държава сега започна да се връща като бумеранг. Борбата ще бъде страшна. И се надявам тази ост, която се оформя с Русия и Иран да и помогне малко в борбата с тероризма и с радикалния ислям. А бумерангът се завръща, защото Турция, заедно с някои свои западни съюзници, дълго време си затваряше очите пред действията на Ислямска държава, осигуряваше оръжие и т.н.

Експертът коментира и износа на българско оръжие за ИД. Българската държава допусна доста грешки в това отношение. Но това не значи, че оръжието е изпратено от български фирми в Алепо. За продаването на българско оръжие за Саудитска арабия или на американска посредническа фирма се знаеше прадварително, че то ще отизе в ръцете на джихадистите, защото те получаваха оръжие тъкмо от Саудитска Аабия и Катар, посочи той. Пршопоням още, че българско оръжие отиде в ръцете на други терористи  под натиска  на бившия външен министър Никоолай Младенов, който изрекетира Борисов, че ще си подаде оставката в случая. И тогава имаше много тежък разговор между Борисов и Ердоган. Защото оръжието се използва против Туция. И сега има бойци на ИД в България. И то не от вчера. Пак напомням, още Николай Младенов покани в България представители на Ал Нусра, крило на Ал Кайда, да ги обединява в Правец против диктатора Башар Асад. И затова ако сме истинска държава този министър трябва да бъде подведен под отговорност за предателство и за подкрепа на терористичния радикален ислям, категоричен бе Р. Попов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9711 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 2968 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3466 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха . 13| 10254 |23.03.2024 Доц. Искрен Иванов: Атентатът в Москва можеше да бъде избегнат, ако властта бе послушала службите на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads