Реклама / Ads
59| 9913 |03.05.2014 ПОЛИТИКА

Радан Кънев: Европа ще изостави България

.
За моето поколение бе мечта да си има лего. Чакахме някой да ни го донесе от чужбина. Беше много популярно, защото от него може да се направи всичко. Парчетата са грозни, но когато се съберат се прави път към творчеството, такава аналогия направи в „На светло” Радан Кънев между Реформаторския блок и конструктора.
 

 

С чувството сме, че имаме отговорност да бъдем единствените да говорим истината. Нашата борба не е май, а е борба за промяна, отсече говорителят на реформаторите.

 

Организирахме среща между ГЕРБ и Реформаторския блок. Срещата не беше лесна, но даде голям резултат. Имахме разгорещен разговор за европейския енергиен съюз. Ние защитавахме тази тема. Борисов отиде при Меркел и предаде нашите думи, оплака се Кънев.

 

Състоянието в България е ужасяващо – насилие, мизерия, а вие стоите чистофайнически встрани. Как да ви обичам?!,  попита риторично водещата Люба Кулезич. Тя обаче не получи еднозначен отговор. Вместо това Кънев каза, че целта на Реформаторския блок е да „събудим мотивацията на хората да участват в тези избори”.  

Ще кажете, че звуча вносно, но ще цитирам Тери Пратчет: Нищо не се променя, остава същото даже още по-същото. Такова е положението у нас, каза още политикът.

Накарайте г-жа Кунева да дойде в моето студио и да седне да ме погледне в очите. Много пъти съм я канила. Тя няма такава смелост. Кунева се страхува да отговаря на неудобни въпроси, заяви от своя страна Кулезич, след което попита: Изпитвате ли страх?

 

Страх ме е, че в момента България пропилява европейската си интеграция. Западна Европа се подготвя да изостави България, като направи парламент само на еврозоната, Европа ще бъде на 2 скорости. Ние ще бъдем шеста глуха. На края на Първата световна война България е в подобна позиция. Това, което прави страната тогава, е да извади най-доброто. В случая ние трябва да направим енергиен съюз с Германия, смята Кънев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 9246 |19.04.2014 Николай Бареков: Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа . 3| 8383 |26.03.2014 Европейската народна партия с най-много места в Европарламента . 106| 8004 |24.02.2014 Радан Кънев: Моята работа е Борисов да не е лидер на дясното . 49| 11813 |06.02.2014 Политологът Ст. Делийски пред Фрог: Бъдещето на Станишев е в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads