Реклама / Ads
8| 8021 |30.10.2020 ПОЛИТИКА

Радослав Бимбалов: Няма страшни числа, има страшни хора

.
Радослав Бимбалов
Няма страшни числа. Има страшни хора – от горе до долу. Тези долу ще ги накараме да си сложат маските и да си мият ръцете. Но тези отгоре просто трябва да си ходят. Веднага. Това написа Радослав Бимбалов.
 

Ето какво пише още пиар-експертът във фейсбук за COVID обстановката:


Деветстотин осемдесет и осем. Хиляда петстотин шейсет и девет. Две хиляди седемстотин петдесет и осем.


Усетихте ли го? Хладен полъх по връхчетата на космите ви. Първичен, неуправляем страх.


Фобия от числа. Нищо ново за човеците, всъщност. Науката отдавна е дефинирала, например, Тердекафобията - причинена от популярният фатализъм, свързан с числото 13. Още по-впечатляващо звучи Хексакосиоихексеконтахексафобията. Не успяхте да го прочетете, нали? Не се шегувам, съществува такава дума. Това е страх от библейското число на звяра - 666. Страхът към числата се нарича Аритмофобия – ирационално чувство, за което обяснение принципно няма.


Сега, обаче, има. Аритмофобията ни в момента се подклажда от ежедневната прогресия на числата, с които епидемичната статистика се опитва да ни респектира. Ясно защо – за да се дисциплинираме, да се пазим. Все благородни цели.


Хубаво е да се стреснем, да. Но, за бога, нека не се вторачваме стреснато в тъпи числа. Няма нужда да преглъщаме сухо заради бездушни статистики. Има истински неща, които са доста по-страшни в момента.

 

Здравната ни система е тежко болна. Доболничната помощ е вдигнала ръце от нас. Медицинският персонал е недостатъчен, изморен и често по-болен от нас самите. Управляват ни критично некадърни хора. С доказано фалшив патриотизъм, те решават вместо нас как да се борим с кризи, от които те самите няма да страдат. Разпределят пари, източват фондове, харчат от наше име за собствения си популизъм. А най-страшна е заразната неадекватност, която тръгва от тези малоумни управници и стига до обикновените кретени, които отказват да си сложат маските или да си мият ръцете, защото са безсмъртни.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 10906 |28.10.2020 Елена Йончева: Вече правителството няма да разпределя парите от ЕС за медиите . 38| 21850 |02.10.2020 Евродепутатът Рамона Стругариу: Резолюцията на LIBE за България отива в ЕК. Няма да има компромис . 4| 6291 |09.09.2020 Кристиан Вигенин: Кандидатите за председател на БСП нямат основание да се оплакват от неравнопоставеност . 26| 17314 |09.09.2020 Светослав Малинов: ГЕРБ няма да управлява и лидерът ѝ няма да бъде премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads