Реклама / Ads
44| 7192 |14.01.2016 ПОЛИТИКА

Решено: Чужди самолети ше пазят небето ни

.
Чуждитe самолети може да са и турски
Както Фрог нюз писа първи преди няколко месеца, нарушение на Конституцията е Народното събрание да реши в опазването на българското небе да участват и чужди самолети, а не само на отечествените военновъздушни сили. Предателското решение днес стана факт и за него гласуваха 122 народни представители.
 
НС прие Закона за отбраната и въоръжените сили на първо четене, с който част от дейността на тези сили ще може да се извършва съвместно със съюзниците от Организацията на Северноатлантическия договор. „За“ законопроекта гласуваха - 122 народни представители, „против“ – 41, „въздържали се“ – 1, с което проектът бе приет на първо четене. С промените се приеха изменения в уредбата, свързана с употребата на оръжие и бойни средства.

И според представители на  опозицията законопроектът е грубо нарушение на Конституцията, където в чл.2 е написано, че територията на България е неприкосновена.

Според народният представител от ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев само преди две години от правителство на Орешарски е била ликвидирана люлката на авиацията. Според депутата от ПГ на ГЕРБ Валентин Радев е добре за България
и националната сигурност, ако се наложи да се ползва от съюзната солидарност, регламентирана с промените в Закона за отбраната и въоръжените сили.

Корман Исмаилов от ПГ на РБ добави, че не може да се съгласи с внушенията, които се правят от трибуната на НС, че едва ли не партньорите от НАТО не допускат да се развият отбранителните способности.
Ген. Михо Михов обяви, че от ПГ на АБВ ще гласуват против промените в Закона за отбраната и въоръжените сили. По думите му, с този закон се признава, че България ще бъде вечен консуматор.

От ПГ на ПФ заявиха, че ще подкрепят промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, но очакват решителни действия за тяхното възраждане.

От ПГ на ДПС също обявиха,че ще подкрепят промените в Закона за отбраната и въоръжените сили с ясното съзнание, че гарантират суверенитета и националната сигурност на България.

В отрицателен вот народният представител от ПГ на „БСП лява България“ Кристиан Вигенин заяви, че липсва загриженост за националната сигурност и се обърна към министър Ненчев: „Как да подкрепим предложение, след като не показахте здрав смисъл в действията си“, попита Кристиан Вигенин. Той призова да се оттегли този закон.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 7882 |28.12.2015 Октай: И Местан, и Доган са употребени за чужди интереси . 101| 15243 |17.11.2015 Само във ФРОГ! Тайни споразумения със САЩ въвличат България в чужди войни . 9| 8683 |01.06.2008 Грозноватото и пъпчиво лице на България в чуждите медии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads