Реклама / Ads
15| 5401 |20.09.2015 ПОЛИТИКА

Румен Петков: Няма да подкрепим предложената съдебна реформа

.
Румен Петков
Безспорно има нужда от намеса на военните на границата . Не бива да очакваме, че като стоварим всичко на МВР , то ще може да се справи. Проблемът е много тежък, за да бъде гледан парцаливо . Трябва да се използват всички инструменти в границата на закона. Държавата има инструменти да брани своята национална сигурност. Трябва да търсим хуманното решение на въпроса, каза зам .-председателят на АБВ Румен Петков.
 

Ето какво още сподели той: Въпросът не засяга само българските служби. Европа се оказа неподготвена. Много  непропорционално са разпределени отговорностите  между страните. Това не е редно. Трябва да си дадем сметка, че се нуждаем от единна  правна уредба .а Нямаме ясно определение какво е бежанец. Тези неща не може да се подминават. Като си говорим за нашите служби, трябва да сме готови да поемем целият удар на входната врата. Ние можем ли да поемем всичко, което се задава от Одрин? Честно трябва да кажем, че нямаме такъв потенциал. Германия на четно число вика „Добре дошли“, на нечетно- спира влаковете на границата. Дали не се пробват канали за трансмисия на наркотици и т. н. Убеден съм. Тези хора разполагат с оръжие, димки  и т. н. Никой не може да каже, че у нас не влизат крайни ислямисти . Как на един адрес са регистрират  300 души?

 

В медиите излязоха хора с имената си, че са били притискани от „Вътрешна сигурност“ на МВР  да дават показания срещу полицейските шефове в Първомай и Асеновград. Ако 50 процента от това е вярно, това означава, че МВР  е отровена. Ако става дума за вътрешна саморазправа, трябва да се вземат радикални мерки. Казвам, го, защото хората излизат с имената си. Много ми се иска да правим разлика между показност и ефективност. Щом освободиха  задържаните преди 72 часа, това показва доколко качествен материал е събран срещу тях. Тях ги обвинихме във всичко. Сигурно съм ги виждал, но те са заели ръководни постове след мен. Дебело искам да подчертая, че трябва да се провери дали „Вътрешна сигурност “ са оказвали натиск, иначе е много лош знак.

 

Ние сме питали Венецианската комисия и КС  за промените в съдебната власт.  Защо трябваше срещата с представителите на Венецианската комисия да е секретна?! До нея не бяха допуснати медии.  Те бяха забулени в пълна секретност. Не е воден протокол от срещата. Доклъдът  на Венецианската комисия ще е готов в началото на октомври. Има забележки от комисията. Не е нормално да се усилва политическото влияние в квотите на магистратите. Няма да подкрепим сегашният вариант на съдебната реформа. Защо ние с вас трябва да плащаме на граждани за това, че са осъдили дължавата за забавено прасъдие? Защо министърът на правосъдието крие имената на виновните магистрати?! Плащаме на крадци рекетьори и изнасилвачи. Трябва ли е да е така? Това е неефективно използване на инструментит, с които министърът разполага.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5274 |04.09.2015 Миков: България няма бъдеще с мнозинството в парламента . 10| 6827 |30.08.2015 Р. Петков: АБВ, а не БСП, е лявото, 200 000 да ни подкрепят . 44| 10652 |10.08.2015 Р. Петков: Синът на Първанов си купи дълг за 200 000 лв. . 0| 8492 |20.07.2015 Проф. Вучева за Гърция: Който е влязъл в този капан, няма излизане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads