Реклама / Ads
23| 12522 |13.04.2019 ПОЛИТИКА

Румен Петков в стил ”Пинокио” – Цветанов, Панов и БСП са лоши, в АБВ - ангели

.
Румен Петков Източник: БГНЕС
Лидерът на политическата формация АБВ Румен Петков изрече тежки упреци към някои от замесените в „Апартаментгейт“. Според него било много цинично изказването на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.
 

То било в стил „не ме закачайте, аз съм недосегаем“. Подобни били изявите и на втория в ГЕРБ Цветан Цветанов. Това Петков заяви по БНТ. Той даде сравнение с водещия листата за евроизборите на АБВ проф. Дуранкев, който бил поканил журналисти да видят жилището, в което живее. Такива сме ние, открити и честни, с усмивка на гордост заяви Петков.

 

Налага се да припомним на Румен Петков, че проф. Боян Дуранкев бе водач на листата през 2013 г. на коалицията „Горда България“, която бе обединение на политическите формации на Алексей Петров и Слави Бинев. Тези двамата го предложиха дори да стане премиер на страната. Много колеги на Дуранкев тогава изразяваха недоумение от факта, че той се обвързва с Петров и Бинев. За публичната легитимация на кандидатурата на проф. Боян Дуранкев обаче бяха избрани граждански форум „Промяна” и "група независими студенти". Алексей Петров и Слави Бинев са бизнесмени с биография в силови спортове, а имената им са замесвани в множество скандали. Петров, наричан от някои Трактора, бе основен обвиняем по делото „Октопод“. След като съдията по делото Румяна Ченалова и наблюдаващият прокурор Светлозар Костов бяха отстранени и подложени на обвинения и проверки, Специализираният съд оправда Петров по всички обвинения. Въпреки десетките свидетелски показания, които не бяха в негова полза.

 

Румен Петков забравя и скандалите, в които бе замесен основателят на АБВ Георги Първанов. Той бе осветен като агент „Гоце“ на ДС именно от Петков, който по това време бе вътрешен министър. Първанов бе герой и в своеобразен „апартаментгейт“ заради слухове, че притежава жилища във Франция и България, за които няма как да докаже, че са купени със законни доходи.

 

Хората не са забравили и как синът на „Гоце“ - 27-годишният Ивайло Първанов, стана съсобственик на петзвездния СПА-комплекс в Кюстендил "Стримона спа".

Помни се също неадекватното поведение на Първанов, когато край Червен бряг във влак изгоряха девет души, а той бе на ловна разходка в Симитли…

 

Самият Румен Петков е бил обект на скандали. Той бе принуден да подаде оставка като вътрешен министър през 2008 г. Това стана след абсурдното му участие в среща с известните на службите братя Галеви, организирана от Алексей Петров. После Петров заяви, че бил осветен от Петков, който обяснил пред медиите, че той е посредничил за срещата. Сега Дуранкев, който е близък на Трактора, е водач на листата на АБВ и Петков. Разбира се, че е съвпадение…

 

Преди години Петков хвърли „бомба“ с информацията, че братя Маргини, готвели атентат срещу ген. Любен Гоцев, бивш. Шеф на Първо главно и външен министър за кратък период. Красимир и Николай Маринови бяха оправдани на всички инстанции и стана ясно, че румен Петков се е бил объркал нещо.

В разработка на НСБОП Петков лъсна с прякора „Запалката“. Според друга версия, така на шега го наричали в кръга „Монтерей“.

 

Петков е автор и на екзотичната идея в софийското село Доброславци да се построи писта за Формула 1. Смешният проект завърши с фиаско.

Отново Петков раздуха и сензацията, че край село Девинци, Плевенско са открити несметни количества газ. Оказа се че ентусиазмът му е бил много повече от реалността… Такъв добив няма.

 

Трудно е да се изброят всички скандали, в които е било замесено името на Румен Петков. Затова е доста смело от негова страна да твърди, че е целият в бяло, както и партията му.

 

Ицхак Адизес, световен експерт по политическо поведение твърди, че има категория политици, които послъгват постоянно. Без да се налага дори. Наподобяват дървеното човече Пинокио, на който носът се удължава, когато започне да лъже. При политиците обаче мотивите далеч не са така безобидни. Твърденията на Адезис се базират на анкети, направени в 53 страни по света, в които анкетираните са категорични, че политиците лъжат постоянно.

 

Освен това точно Румен Петков да го играе моралист, би засрамило дори някои от героите на Илф и Петров...

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6221 |07.01.2019 Министър Петков призна, че се забавят добавки към пенсиите . 3| 6129 |17.10.2018 Ветото на Румен Радев е за 178 дружества забранени за приватизация . 6| 16055 |20.09.2018 Румен Радев: Махат вътрешния министър заради „мърлява работа”, а предлагат главния секретар . 6| 6781 |07.07.2018 Антон Кутев: Залогът на това правитeлство да оцелее е Бисер Петков!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads