Реклама / Ads

2| 3451 |31.10.2021 ПОЛИТИКА

Сергей Станишев: БСП трябва да е част от промяната - гарант, че тя няма да се превърне в измама

.
Сергей Станишев
Ковид предостави златен шанс за леви, социални политики и БСП трябва да ги отстоява, категоричен е лидерът на европейската левица.

„Ковид предостави златен шанс за леви, социални политики и БСП трябва да ги отстоява, за да има силно социално начало в управлението. Трябва да сме част от промяната. Знаем, че 2/3 от хората искат промяна и БСП трябва да докаже след изборите, че е на страната на промяната.“

Това заяви на конференция в Русе, организирана от ПЕСq президентът на лявата организация Сергей Станишев. Форумът беше двустранен и в него участваха и депутати от Румъния. Домакини бяха кметът на Русе Пенчо Милков и водачът на червената листа в града Крум Зарков.


„Именно плановете за възстановяване на България и Румъния и възможностите за икономическо развитие в граничните региони обсъдихме с делегация от депутати, общински съветници и активисти от северната ни съседка на конференция в Русе, организирана от ПЕС“, написа във Фейсбук Станишев.


На конференцията той разви тезата, че президентът на практика е направил подарък на левицата, насрочвайки избори 2 в 1.

„Трябва да се възползваме максимално – това е златен шанс да подобрим резултата си“, убеден е Станишев. Според него БСП трябва да бъде част от промяната, за да е гарант, че тя няма да се окаже поредната измама.

Ето какво написа Станишев в социалната мрежа:

Планът за възстановяване на ЕС е шанс за устойчиво и справедливо развитие както на национално, така и на регионално ниво. Той предоставя нова перспектива за местните икономики, така че не просто да се върнем там, където бяхме преди кризата, а да дадем нови възможности за хората, да подпомогнем бизнеса и да създадем работни места.

 

Именно плановете за възстановяване на България и Румъния и възможностите за икономическо развитие в граничните региони обсъдихме с делегация от депутати, общински съветници и активисти от северната ни съседка на конференция в Русе, организирана от ПЕС.
Бих искал специално да благодаря на домакините – водача на листата на БСП в Русе Крум Зарков за инициативата, на кмета на Русе – Пенчо Милков, общинския съветник и ректор на Русенския университет – акад. Христо Белоев, председателя на Делегацията на българските социалисти в ЕП – Петър Витанов, областния управител на Русе – Борислав Българинов, както и на гостите от Румъния – евродепутатa Виктор Негреску, председателя на Комисията по европейски въпроси в румънския парламент Стефан Мусоиу и депутата Мариан Мина.

 

Както България, така и Румъния са едновременно изправени пред тежка здравна ситуация и сериозна политическа динамика. У нас предстоят избори, а в северната ни съседка продължава неяснотата около следващия състав на правителството. Това неизменно повлия на изготвянето на плановете за възстановяване – румънският беше приет тази седмица, а българският наскоро беше предаден от служебното правителство.

 

Редовният кабинет на ГЕРБ пропусна възможността за изработване на по-амбициозна визия и представяне на проекти в координация със съседните ни държави. Доволен съм все пак, че предаденият план от служебното правителство включва няколко силни трансгранични проекта. За осъществяването им е необходима силна политическа воля, а аз виждам такава на местно ниво в лицето на Пенчо Милков и местната организация на БСП Русе. В продължение на години градът беше недофинансиран, а до болка познатите проблеми бяха пренебрегвани. Сега се работи усилено паралелно по няколко инициативи – подобряване на качеството на въздуха, облекчаване на междуграничния трафик и повишаване на стандарта на живот. Надявам се, че следващото редовно правителство ще окаже необходимото съдействие, за да бъдат реализирани всички те.

 


.Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 7| 4508 |16.08.2021 Филип Гунев: България трябва да търси друга форма на контрол над полицията . 22| 29237 |04.08.2021 Татяна Дончева: Всеки ли добър на село трябва да бъде изпробван за министър? Личностите имат ключово значение . 2| 4038 |04.08.2021 Ирена Анастасова, БСП: На България й трябва работещо правителство . 14| 21717 |22.07.2021 Лобист от САЩ: Гешев трябва да е следващият санкциониран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ