Реклама / Ads
109| 11329 |11.04.2014 ПОЛИТИКА

Сергей Станишев: Лицемерието на Борисов към Русия е тотално

.
Ние сме свидетели на едно тотално лицемерие по отношение на поведението на ГЕРБ и Борисов във връзка с Русия и ситуацията около последната криза, която се развива. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС в парламента.
 

„Всички гледате какво говори той тук, в България. Казва, че БСП е твърде строга към Русия, че той е против икономически санкции и против санкции срещу Русия изобщо”, допълни той. Станишев каза, че фактите са други и обясни, че вчера Парламентарната асамблея на Съвета на Европа е отнела до края на тази година право на гласуване на депутатите от руския парламент. „Само, че това е мекият вариант на декларация, която е била обсъждана. Депутатите от ГЕРБ в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа са внесли предложение, което не е било прието, и се предлага Русия да бъде извадена от състава на ПАСЕ”, обяви лидерът на БСП. Той поясни, че вносителите от делегацията на парламентарната група на ГЕРБ са Милена Дамянова, Джема Грозданова, Данаил Кирилов. „Това е характерно за г-н Борисов – вечното лицемерие и двойните игри. На българите казват едно, а там неговите депутати правят друго. Те внасят възможно най-крайната резолюция и предложение за изваждане на руската делегация от състава на ПАСЕ. Нека обяснят кого лъжат точно. Ясно е, че лъжат българите”, категоричен бе той.

 

 „Парламентарната асамблея на Съвета на Европа не беше склонна на резки и радикални движения. ГЕРБ се озоваха в ястребите и позицията на Борисов в София наистина буди недоумение. Очевидно, че тази позиция на представителите на ГЕРБ не е самоволна. Тя е взета на ниво партийни въпроси”, допълни по темата Валери Жаблянов, народен представител от ПГ на КБ.

 

 „Нямаше кворум, защото най-голямата парламентарна група играе политическа игра преди изборите и това е очевидно”, каза Сергей Станишев. Според него е ясно, че преди изборите работата на парламента ще бъде напрегната и нестабилна, защото в предизборния период всяка политическа сила гони някакви дивиденти и привлича внимание към себе си. „Не е изненадващо това за нас и съм сигурен, че всеки може да си направи извода и от поведението на ГЕРБ, и от поведението на Атака”, заключи Станишев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 117| 11739 |03.04.2014 Станишев: Когато Мартин Шулц стане президент на ЕК, България ще влезе в Шенген . 32| 10004 |22.03.2014 Сергей Станишев: Ситуацията в БСП Монтана е изпитание . 37| 6759 |16.03.2014 Станишев: От нова Студена война ние ще сме най-пострадалите . 81| 6590 |27.09.2013 Станишев: Борисов е като обидено дете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads