Реклама / Ads
10| 6112 |29.06.2018 ПОЛИТИКА

Сигурността на мъртвородения вот

.
Очаквано вотът на недоверие към третото правителство на Бойко Борисов не мина. Сигурно беше само това. Защо ли?
 

Стана ясно още преди дни по време на т.нар."дебати" по мотивите на вносителите от уж опозицията - БСП. На практика обсъждания по темата нямаше, претупаха ги за има няма 1 час, повикаха, покрещяха от най-високата трибуна в държавата - парламентарната, и кротко се оттеглиха.

 

Защо БСП така вяло и очевидно безстрастно изми ръцете си - за пореден път, се питат анализатори и политолози от онзи ден насам? Къде са експертите на столетницата по тази важна тема за обществото ни, която не включва само репресивните институции, а и всички останали структуроопределящи държавни ведомства? Е, само Славчо Велков ли остана като "експерт" по сигурността на БСП? Защото всички, които от години следят обществения живот са наясно, че този човек, моите извинения, ама не е експерт по сигурността.

 

Лидерът на БСП се опита да направи едно обобщение на несигурността, в която живеят хората в България. Но това приличаше наистина на медиен обзор, пък хората вече и сами си набавят информация за това. Защото, повярвайте, в нашата държава има много любознателни граждани, които наистина смятат, че информацията е стока. При това скъпа стока. Та затова мнозина се запитаха, защо опозицията може да говори популистки за всичко друго но не и за зависимостта на службите за сигурност, които може и да издържаме със заплатите си, ама те се държат здраво само за своите зависимости.

 

Да ме прощават приятелите вляво, които вярват и подкрепят идеите, а не партията БСП, която непрекъснато доказва верността на онази приказка "присмял се хърбел на щърбел". Не разбрах примерно - защо в експозето на г-жа Нинова няма и ред за рестарта на АЕЦ "Белене", за броженията в обществото, за тактиката иди ми - дойди ми по отношение на този важен за сигурността ни ресор.

 

А къде е отговорността и справедливостта по повод на умишлената съсипия на КТБ и защо левицата допусна този панаир, който впрочем се случи и започна точно по време на нейно управление. Не разбрахме и друго - пак в червената мъгла потъна някъде скандалното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. И до днес не е ясно защо столетницата замете под килима този проблем и продължи напред сякаш нищо не се е случило.

 

Може много да се припомня, говори и пише по тези важни за сигурността на обществото ни въпроси. Обаче нито БСП го направи, нито ГЕРБ, които високомерно се фръцнаха и отказаха разговори, искат да променят съществуващото статукво. На тях така им е удобно. Според информация на партийни функционери, които, разбира се не желаят да се афишират, вотовете, както и всички важни сделки се договарят предварително, пайовете се разпределят между ГЕРБ и БСП, а кокали подхвърлят и на сателитите си. Останалото е джафкане за пред драгия избирател и хвърляне на "Прах във вятъра". Ние сме като "прашинки във вятъра", както се пееше в едноименната прекрасна песен на "Канзас". Сякаш е написана тази сутрин, по време на мъртвородения вот: "...всички мои мечти преминаха пред погледа ми, необяснимо как"...

 

Аделина Делийска

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5995 |28.06.2018 ”Демократична България” иска оставката на Борисов заради отдалечаване от европейските ценности . 0| 4028 |28.06.2018 ООН: Над 10 000 деца са избити и осакатени във войни през 2017 г. . 1| 4891 |28.06.2018 Депутати и социалният министър решават за добавките на инвалидите . 2| 6748 |27.06.2018 Жельо Бойчев подаде оставка като зам.-шеф на парламентарната група на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads