Реклама / Ads
10| 6437 |14.03.2019 ПОЛИТИКА

П. Симеонов: ГЕРБ си вкара два автогола - с преференциите и вероизповеданията

.
Първан Симеонов Източник: БГНЕС
”Отдавна е доказано, че в съвременната политика, в нашата част от света, понякога най-опасното е просто да допускаш грешки. ГЕРБ е отборът, който води мача, води с резултата и в такава ситуация е достатъчно да не позволяваш да ти отбележат гол, но за сметка на това ГЕРБ си вкара два автогола за последния един месец.
 

Единият беше с преференциите и другият с амнистията на дълговете на вероизповеданията. И това се дължи на това увличане, че всичко е наред и че те водят в резултата“, коментира социологът Първан Симеонов.


„Това беше стъпка към увеличаване контрола и наблюдението върху дейността на вероизповеданията у нас, което е смислено и разбираемо, но не се прави така, в чисто комуникационен план. В дните, когато се говори за данъчни, които под прикритие са играли хоро и се споменават суми като 1,50 лв. да кажеш опрощаваме 8 млн.лв. задължения – това е готов виц. Подобно нещо могат да направят хора, които хабер си нямат от медии, ПР или подценяват българското общество", посочи още той.


Според случващото се не е нищо ново за последните десет години, има една разлика обаче, че преди десет години ГЕРБ е била в по-изгодна позиция.

 

Патриотизмът и европейската самоиндикация са характерни за младите в България, но липсва интерес към политиката,  посочи Симеонов.

 

Той уточни, че трябва да се прави системна политика за младежта, въобще за човешкия ресурс на България. Социологът добави, че тази политика трябва да включва демографията, политиката за младежта, образованието и социалното обгрижване. „Притеснително е, че общностите в гетата се изключват от обществените процеси. Притеснителна е тази липса на интерес към политиката и политическото при положение, че ние зависим от политиката и политическото. Притеснителни са процесите на отлагане на израстването. Младите у нас, като че ли бързат да пораснат само по някой критерии, като намиране на работа, но не бързат да напуснат родителския дом“, каза той.

 

Първан Симеонов каза още, че е тревожно младите като водещ фактор за намиране на работа да посочват късмета, а не усърдието и учението. Около 30 % от тях се съгласяват с твърдението, че в образованието ни има и пазар – купуване на оценки. Симеонов каза още, че младите у нас бързат с намирането на работа и излизането на пазара на труда, но отлагат израстването.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9603 |01.03.2019 Харалан Александров: ГЕРБ ядоса себе си, БСП ги подвежда интуицията . 17| 9108 |25.02.2019 Радан Кънев: Половин България се управлява от коалиция между ГЕРБ и ДПС . 5| 6739 |24.02.2019 ”Тренд”: ГЕРБ води с нищожна преднина пред БСП . 6| 5825 |22.02.2019 ГЕРБ генерира напрежение и нестабилност, обърнаха плочата ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads