Реклама / Ads
6| 14817 |30.06.2017 ПОЛИТИКА

Синдикалисти: Пет години му трябват на Господ, за да вкара МВР в пътя

.
Поне пет години му трябват на Господ, за да вкара МВР в пътя. Това каза синдикалният лидер на МВР Илия Хрисимов в „Честно казано“ при Люба Кулезич по БиАйТи . В студиото беше и неговият колега Илия Кузманов. Ето какво разказаха двамата за перипетиите да отстояват правата на полицаите пред управляващите :
 

Илия Кузманов:  Действието на управляващите  е закъсняло, но все пак е действие. Отчитаме този жест, но той не ни спира, защото не решава проблемите.  За последните 8 години щатният състав е намален с 20 хиляди човека. А бюджетът се увеличава. При това положение тези пари отново ги няма. Не са са увеличили капиталовите разходи.

 

Това е проблем на управлението. Къде са тези пари? При цивилните колеги нещата стават различни. Трябва да правим изложби, за да показваме униформите. Друга не малка част от МВР, над 10 хиляди души, са оперативни работници, които си купуват  компютри. Полицейските служители финансират системата.

 

Внушението, че ще се краде бензина, не го приеха добре. Ние не заслужаваме такова отношение. Масовият служител си обича професията и го доказва със закупуване на много неща, за да е в полза на обществото. Гражданинът  не е длъжен да знае за проблемите на полицаите. Оборудването и квалификацията са ниски. Имаше удар и по мотивацията. В рамките на един мандат имаше две поправки в един закон. Нищо от това, което се прие не тръгна. Няма такива реформи в Европа. Най-много пречи ниската квалификация. С некомпетентни  решения се наля масло в огъня. В компетенциите на министъра е да си контролира дирекциите. Няма да спрем. Осем години при различни правителства е едно и също.

 

Тази война не е срещу Валентин Радев. С не прецизно  поведение може да се стигне до война. В рамките на закона ще протестираме. До 5 януари на всеки празник ще протестираме. Дано всички дати да не ги посрещаме с протести. Искаме основната заплата да се върже със средната. Осем години ги чакахме. Ние винаги сме били толерантни. Можехме да протестираме преди изборите. Но това не го направихме. Това не може да продължава без край. Ако Радев това го разбере, той ще разбере  и нас.

 

Илия Хрисимов :  Изплащането на сумите е една част от нашите искания. Изпълни се. Сумата е 30 млн . лв . Ако МВР  си беше изпълнило задълженията , нямаше да има нужда тези пари сега да се пилеят, които министерството ги губи. Сега ще разплатим  и след това продължаваме следващите 5 години да се трупат задължения. Искаме конкретни действия-ритмично снабдяване  с униформа на колегите. Те отделяха от залъка си, за да изглеждат добре.

 

Снабдяването  с материали е под всякаква  критика. СДВР  разполага с капиталови разходи  5 хиляди лева.  Опитвали сме да вземем данни как се харчи бюджета. Такава информация не стига . Не можем да разберем колко струва бюджета на СДВР  за 2016 година. Защо да е тайна? Това не е критика към началството. Искаме да изкараме нещата на светло. Нашите колеги нито са облечени, нито оборудвани. А заплатите мизерни.  До такава степен се е затлачила системата. Много добре знаем, че и Господ да слезе, ще му трябват  5 години да чисти, за да вкара нещата в пътя. Този път сме решени докрай да отстояваме правата си. Нашите колеги, заради малкото хора, започнаха да се преуморяват. Редно ли е заплатата на полицая да се различава от минималната  със 100 лв ?!  В петък  в  11 часа пред Народното събрание ще е протеста.  Чакаме 10 хиляди души.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6845 |27.06.2017 13 години се точи сагата с модернизацията на ВВС . 1| 5729 |20.06.2017 Шефът на КЕВР: След пет години ще сме с либерализиран енергиен пазар . 1| 5583 |08.06.2017 Създават европейска прокуратура до 3 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads