Реклама / Ads
28| 8642 |30.03.2021 ПОЛИТИКА

Скандален Джамбазки в клип към С. Македония: Краят ви ще бъде ужасен!

.
Ангел Джамбазки в действие Източник: Ангел Джамбазки
В Северна Македония настръхнаха срещу Ангел Джамбазки заради видеоклип. От Външното министерство на страната са изпратили протестна нота до България заради видеото на евродепутата, публикувано по-малко от седмица преди изборите, заради ”териториални претенции”.
 

В съобщението на македонската дипломация се изтъква, че Джамбазки, освен член на Европарламента, е и заместник-председател на ВМРО (без да напомня, че това е коалиционен партньор във властта), пише "Дневник".

 

Напомня се, че такива изяви "не допринасят за усилията за задълбочаване на приятелството, добросъседството и сътрудничеството между двете страни". "Реторика, в която се изразяват териториални претенции към съседите, не подхожда на държвави съюзнички в НАТО и на държава член на ЕС, тъй като е в разрез с идеалите и ценностите на Европейския съюз, на които и двете държави са силно отдадени."

В обръщението си във "Фейсбук", в което агитира да се гласува за ВМРО, Джамбазки заяви, че "Македония е българска". "Колкото по-истерично мразите София, толкова по-български остава Охрид."

 

Нещо повече, той изрича тази фраза два пъти. Първият път след нея заявява, че "България е над всичко", а вторият се обръща към Заев с думите: "Заев! Почитувани! Колкото и да се въртиш, Македония е българска..И колкото и да се въртиш... Албания все ще ти е от запад!"

 

Джамбазки дори загатва за "край" на Северна Македония: "Колкото по-силно крещите Вашите лъжи, толкова по-бърз и по-ужасен ще бъде Вашият край."

 

Освен този намек за старата теза, че Албания има планове да присъедини части от страната (в друга версия на тази теза в подялбата участва и България), прави впечатление, че евродепутатът никога не използва нито една от двете версии на смененото преди повече от две години име на страната - Северна Македония или Република Северна Македония.


Миналата седмица в Европарламента Джамбазки сравни Северна Македония със Северна Корея, но заяви и че не може да се промени фактът, че "до 1944 г. Македония е българска".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6352 |10.10.2020 Ангел Джамбазки: Резолюцията на Европейският парламент се използва предизборно . 29| 13654 |23.04.2020 Лозан Панов: Продукцията на ВСС е по-пошла, арогантна и нагла от заснетия клип в Съдебната палата . 6| 6361 |13.08.2018 Нинова изпрати писмо до Таяни във връзка с изказването на Джамбазки, че ”Всички от БСП са за разстрел” . 1| 9126 |24.02.2018 Скандален пленум на БСП, злобен спор между Янаки Стоилов и Бриго Аспарухов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads