Реклама / Ads
153| 19736 |12.07.2021 ПОЛИТИКА

Слави Трифонов прави правителство, Николай Василев е предложението за министър-председател /видео/

.
Слави Трифонов
Слави Трифонов току що обяви, че ”Има Такъв народ” ще направи правителство. Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков отказаха, съобщи той. Николай Василев е предложението за министър-председател на ИТН.
 

Лидерът на "Има такъв народ" заяви категорично, че партията няма да прави коалиция с никого, включително и с ДБ и "Изправи се! Мутри вън!". По негово мнение коалиция е станала мръсна дума в последните години и ИТН нямат намерение да правят договорки за постове.


.
Николай Василев

 

Слави Трифонов представи своите кандидати за министри:

 

Мария Бойчинова - министър на финансите


Любомир Дацов - министърна икономиката


Наталия Митева - министър на образовнието

 

Красимир Ненов - министър на енергетиката

 

Министър на здравеопазването: Велислава Петрова

 

Министър на регионалното развитие: Михаела Лашова

 

Министър на образованието: Наталия Митева

 

Министър на транспорта и съобщенията: Христо Алексиев

 

Министър на туризма Ивайло Кожухаров

 

Министър на земеделието: Пламен Абровски

 

Министър на отбраната: Теодора Генчовски

 

Министър на социалната политика: Лилия Иванова

 

Министър на културата: Станислава Армутлиева

 

Министър на правосъдието: Петър Илиев

 

Министър на спорта: Радостин Василев

 

Министър без портфейл по ромските въпроси: Антония Валентинова.

 

Вицепремиер и министър на външните работи и Ради Найденов

 

Вицепремиер и Министър на вътрешните работи: проф. Николай Радулов

 

Премиер е Николай Василев

 

„Ще направим всичко възможно мъж и жена да бъдат първите български астронавти в НАСА, като и да изпратим един северномакедонец“, обяви Трифонов.

 

Слави Трифонов посочи и част от приоритетите им - построяване на необходимия брой детски градини, за да поемат всички деца от София и други градове от страната, построяване на нова детска болница, закупуване на медицински хеликоптери, концесиониране и построяване на магистралите, закупуване на до 1 млн. таблети или лаптопи за ученици и преподаватели за системата на образованието, стартиране на приватизация на Българската банка за развитие, рязко подобряване на прозрачността при обществените поръчки, изкореняване на порочната практика редица ремонти да се представят за "аварийни", бързи съкащения в държавната администрация и дигитализация на услугите, мажоритарен вот, партийна субсидия от 1 лв, електронно гласуване, закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура, подаване на заявление за членство на България в Европейската космическа агенция, ускоряване на строежа на газовия интерконектор с Гърция, потвърждаване на заявлението за членство на България в организацията за икономическо сътрудничество и развитие, в еврозоната и в Шенген.

 

Сред приоритетите е и подаването на заявление за членство на България в Европейската космическа агенция и сътрудничество с НАСА. „Ще направим всичко възможно мъж и жена да бъдат първите български астронавти в НАСА, като и да изпратим един северномакедонец“, обяви Трифонов.

 

„Време е за подкрепа срещу идеи, а не срещу постове и е време всичко да се случва пред вашите очи и то там, където трябва – в НС. В последните години НС беше смачкано, маргиназирано и унизено, България беше министър-председателска република, която беше управлявана от джип“, коментиа лидерът на ИТН.

 

Според него изброените приоритети не могат да се приоритети на една партия, а на повечето българи.

 

„Очакваме връчването на мандата от президента Радев, а вие вече знаете какво ще правим и с какви хора ще го правим. Няма да има прошка за тези, които с нарушили закона“, заключи той.

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 29530 |05.07.2021 Слави с критика към социолози и политолози: ГЕРБ даже не ги видяхме на балотажа в Благоевград . 33| 8567 |21.06.2021 Кънчо Стойчев: Ако след 11 юли не се състави правителство, цялата политическа класа отива на боклука . 38| 12777 |09.06.2021 Христо Иванов: Ерата ”Борисов” приключи, парламент и правителство ще има . 30| 8485 |11.05.2021 Борисов прави чистка в ГЕРБ, маха Фандъкова и Николов от ръководството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads