Реклама / Ads
49| 5259 |02.12.2011 ПОЛИТИКА

Станишев: ГЕРБ прокарва шокови мерки срещу хората

.
Сергей Станишев
Ако не беше тъжно и трагично, положението щеше да е смешно. Преди една година правителството и синдикатите предложиха реформа в пенсионната система, сложиха си подписите, стиснаха си ръцете и тя трябваше да стартира от 2020 година. А сега правителството в нарушение на закона иска увеличение на пенсионната възраст.
 

 

Така лидерът на БСП Сергей Станишев подкрепи протестиращите в страната срещу непопулярните мерки на кабинета Борисов. Според него управляващите по нагъл начин се опитват да прокарат шокови мерки против интересите на хората .

 

Утре могат да направят и други промени. Това вдигане на пенсионната възраст може да бъде направено, само ако са изчерпани всички други възможности да се реши проблема. В България хората живеят доста по-малко, а специалисти са изчислили, че ако се приеме новата възраст за пенсиониране – да получават пенсии само три години, обясни Станишев.

Лидерът на БСП остро разкритикува и действията на финансовия министър Симеон Дянков.

 

Министър Дянков трябва да млъкне най-накрая . Той си позволява да дава много опасни сигнали, след като се осмели да каже, че след половин година може да няма евро, което е много опасно.

 

Станишев подчерта, че е много притеснен от това, което говори вицепремиерът и подчерта, че  създаването на усещане за несигурност не може да бъде приемливо в сегашния момент.

Относно протестите в страната, Станишев посочи, че стачките в БДЖ, и на фермерите, и на синдикатите са следствие от едно просто обстоятелство - по време на криза трябва да има една предсказуемост на действията поне на държавата, а държавата стана най-непредвидимия фактор. Това предполага правителството да седне на нормални разговори със синдикатите, фермерите, опозицията, защото действително - криза е, изтъкна лидерът на БСП.

 

Що се отнася до обещаните парите на земеделците, Станишев изказа предположение, че три седмици преди внасянето на бюджета, управляващите са били напълно наясно, че няма да заложат тези параметри, които са заложили преди изборите.

 

Аз съм убеден, че това е станало съзнателно и министъра на земеделието и на финансите са подвели премиера, ако той не е знаел, изтъкна лидерът на БСП и иронично подметна, че е смешно да слушаме Найденов, който каза - „Станишев докара тракторите".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 194| 6926 |05.11.2011 Бойко Борисов: Сами сме срещу БСП и ДПС . 19| 7814 |26.08.2011 С. Станишев: В БСП думата на Първанов ще се чува, но и моята! . 198| 10580 |08.08.2011 Ив. Костов: Срещу мен хвърлят гранати, аз не хвърлям гранати . 51| 10142 |05.08.2011 Станишев: Назначаването на Трактора в ДАНС бе ГРЕШКА!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads