Реклама / Ads
12| 5726 |11.01.2016 ПОЛИТИКА

Станишев: Искам повече опозиционност в БСП

.
Сергей Станишев
БСП е била винаги широко скроена партия. БСП трябва по-активно да се отвори към центъра. Искам повече опозиционност в БСП. Това заяви на брифинг в София лидерът на ПЕС Сергей Станишев.
 
Много трябва да се мисли за президентската кандидатура на левицата. Няма как да се спечелят избори без подкрепата на други хора. Подкрепа трябва да се търси не само сред левите, но и сред другите избиратели. В България предсрочни избори винаги са възможни, каза още той и добави, че не бива да се драматизира лидерската конкуренция в БСП. Няма да бъда част от някаква фракция в БСП, каза той по повод наближаващия конгрес на БСП.

Сергей Станишев не съжалявал за извинението към български турци на митинга на Орлов мост за репресиите по време на Възродителния процес. БСП била коректен партньор на ДПС и платила два пъти тази политическа цена.

 

Станишев изрази надежда Русия да преодолее разочарованието си и да се възобнови Южен поток, който бил добър проект.

 

БСП винаги е била широко скроена партия. Той страдал за проблемите й. Без силна БСП не може да има силна левица в България. Той настоява за градивен Конгрес на столетницата, който да е първа стъпка към успешни президентски избори. Според него столетницата може да спечели президентския вот. Не искам този Конгрес да се превърне във вътрешно партийна разправия, каза още Станишев.

 

В БСП трябва да се говори не за миналото, а за бъдещето. Искам да видя повече опозиционност в БСП.

 

Имитация на реформи, илюзия за стабилност и кредит от бъдещето, каза той по повод първата година на кабинета „Борисов 2”. Това бил кабинет на статуквото, кабинет на сделката. Съдебната реформа се провалила - планината роди нещо маломерно.

 

Скандално e случващото се в здравеопазването. То се превръща в бизнес. Децата стават заложник на лобистки интереси. Живее се в два свята, единият свят е на управляващите, другият е реалният свят, където живеят 99 % от хората и този свят е мрачен и безперспективен, коментира той.

 

ДПС е достатъчно опитна и стабилна партия, за да реши своите вътрешни противоречия. Станишев бил доволен от пресконференцията на Лютви Местан, на която обявил, че той е свалил кабинета Орешарски. В това действие имало договорка между ГЕРБ и ДПС, заяви той, но добави, че не знае дали свалянето на кабинета Орешарски е било съгласувано с турското посолство, въпросът висял във въздуха. Всеки може да прави своите изводи. Проектът на Местан ще е неприемлив за всяка формация, добави Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5522 |12.12.2015 Станишев: БСП трябва да стане силна опозиция . 17| 17455 |09.11.2015 Цветан Василев: Истината за "Виваком" боли, истината за КТБ – още повече . 38| 8331 |29.10.2015 Миков: Ще искаме касиране на изборите и в София, и на други места . 4| 5156 |03.10.2015 Станишев: БСП е единствената опозиция на 6-партийната коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads