Реклама / Ads
56| 6036 |04.11.2011 ПОЛИТИКА

Станишев и Петков: БСП се готви за скок във властта

.
С.Станишев и Р.Петков
Червена вълна удари телевизионния ефир тази сутрин. По Би Ти Ви лидерът на БСП Сергей Станишев обясни гневно, че са се провели най-нечестните и най-купените избори досега. В същия тон по Нова ТВ бившият вътрешен министър и фактор в левицата Румен Петков обяви преминалия вот като най-грубия, със силово мачкане и лоша организация, каквато не е имало от 1990 година.
 

 

И Станишев и Петков дружно обявиха, че при тази ситуация резултатът им съвсем не е лош. И дори се виждат победители например в общините, където БСП е получила  , че са се провели най-нечестните и най-купените избори досега. В същия тон по Нова ТВ бившият вътрешен министър и фактор в левицата Румен Петков обяви преминалия вот като най-грубия, със силово мачкане и лоша организация, каквато не е имало от 1990 година.

 

И Станишев и Петков дружно обявиха, че при тази ситуация резултатът им съвсем не е лош. И дори се виждат победители например в общините, където БСП е получила  94 кметски поста.

 

И двамата лидера този път бяха единодушни, че за оставки в партията им не се говори на този етап.

Кой открито ми е поискал оставката, попита риторично Станишев. Това са клюки и интриги, единствено Георги Близнашки е направил такова изказване, но той има най-малко право на подобно искане, защото не е направил нищо в предизборната кампания за БСП, гневно коментира Станишев.

 

Румен Петков пък отчете, че след Тодор Живков Сергей Станишев бил лидерът, престоял най-дълго като шеф на БСП. Петков отчете, че в сравнение с миналите избори БСП е направила крачка напред. Той призна, че вън от съмнение е ролята на ДПС за техния резултат, но все пак той не е бил в очакваните размери.

 

И гостите на Би Ти Ви и на Нова ТВ коментираха и темата за Първанов. Според Станишев всеки, който чувствал БСП като кауза, имал място в тази партия, но само конгреса можел да реши кой да бъде лидер. Петков бе категоричен, че Първанов ще бъде полезен за БСП, но отказа да отговори дали той е бил по-добрият лидер от Станишев.

 

И Станишев, и Петков бяха единодушни, че сега са необходими задълбочени анализи в партията и да се търси отговор от управляващите дали това е моделът, по който ще се правят избори в бъдеще.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 8875 |02.11.2011 Станишев обяви 1 690 000 българи за „мутри” . 66| 7362 |01.11.2011 Борисов: В изборите губещ е Станишев, Първанов - победител . 37| 7571 |28.10.2011 Станишев се нацупи, не бил целувач. А какъв е? . 17| 8000 |25.09.2011 Пред проф. Кръстьо Петков: Няма да се върна в столетницата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads