Реклама / Ads
46| 7904 |22.03.2012 ПОЛИТИКА

Д. Стоянов: Новата партия не е алтернатива на "Атака"

.
Димитър Стоянов
Ние няма да правим поредната националистическа партия в България, защото ние сме влезли в политиката с тази идея. Амбицията ни е да реформираме изцяло патриотичната национална идея така, както тя се реформира в други европейски държави – Франция, Чехия, Полша.
 

 

Това заяви в студиото на Би Ти Ви евродепутатът Димитър Стоянов по повод новата формация, която ще бъде учредена на Благовещение, за което  първо писа в. “Торнадо”.

 

По думите му, те вече имат гаранция, че цели структури на “Атака”, поне 20 досега, които са готови да се присъединят директно към новото сдружение. Причината е, че те не виждат конкретно оправдание на усилията, които полагат толкова много години, подчерта бившият активист на “Атака”.

 

Стоянов изтъкна, че разцеплението е последица от резултатите, които получи партията “Атака” на последните избори, а

 

Личните мотиви бяха далеч по-назад във времето. Проблемът ескалира, когато се видя, че “Атака” не може да вземе 4%”, допълни Стоянов.

 

Амбициите на новата формация са да не се зачерква това, което е правено много години с усилията на толкова много хора. 
Тя ще бъде основана на един демократичен принцип, затова на този етап не би могъл да посочи нейния лидер.

 

В партията със сигурност ще влязат пет познати имена – това са напусналите “Атака” Валентин Николов, Димитър Каргов, Петър Николов, Велислав Стоянов, Огнян Тетимов. Не и изключено към тях да се присъедини и Калина Крумова

 

Калина Крумова е възможно да се присъедини към нас. Засега не е изявила отношение, но вратата е отворена. Имаме контакт с всички колеги, напуснали “Атака”. Не изключвам възможността впоследствие да се присъединят и още хора, коментира Димитър Стоянов. 

Той уточни, че нямат контакт с Волен Сидеров не са се чували и не са се виждали, но това няма отношение към бъдещия проект.

 

Стоянов бе категоричен, че новата политическа формация няма да бъде “патерица” на управлението.

 

Нека да видим примера от Европа – там където икономическата криза бе съпроводена с политически сътресения, държавите станаха по-зле отколкото преди. В момента прагматичният подход е, че държавата трябва да има стабилно правителство, да не се предизвикват излишни сътресения, защото те веднага рефлектират върху икономическата ситуация, коментира евродепутатът. 

Той смята, че когато управляващата партия показва, че държи на твоята подкрепа, е редно това да бъде показано с подкрепа към нея. Всяка една партия има възможност да влиза в съответните обединения, когато дойдат избори, каза още Стоянов.

Що се отнася до рокадите в кабинета, Димитър Стоянов бе лаконичен: В България премиерът има прерогатива да уволнява и назначава министри. Щом той е преценил, че такава смяна е правилна, значи така е трябвало да постъпи. 


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 63| 8986 |07.03.2012 Кутев: БСП е следващата партия, която Борисов ще разбие . 142| 61233 |22.02.2012 Министър на Костов и депутати на Яне заченаха русофилска партия . 46| 10981 |05.12.2011 Д. Стоянов: Царят на “Атака” е гол . 58| 9850 |23.11.2011 Алекс Алексиев: На България е нужна нова дясна партия, която да работи с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads