Реклама / Ads
16| 5652 |01.09.2023 ПОЛИТИКА

Тагарев иска от здравния министър обстойна проверка на случая с Мустафа Емин

.
Военният министър Тодор Тагарев е поискал от колегата си в здравното министерство Христо Хинков обстойна проверка на случая с Мустафа Емин и УМБАЛСМ “Пирогов”. Това става ясно от писмо, публикувано от бившия здравен министър Костадин Ангелов.

Във въпросното писмо Тагарев пише, че заради необходимостта от изясняване на случая с Мустафа Емин в "Пирогов" и обществения отзвук, който уронва престижа на МО, се обръща към колегата си с молба за възлагането на проверка, която да установи:


-  Отговарят ли на истината изнесените на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук на факти и обстоятелства?


-  По какъв начин и кой е взел решение за качване на публикуваната информация от личен пост на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук?


-  Каква проверка на фактите е извършена, преди публикацията на официалния сайт на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук?


-  Колко и кои са администраторите на страницата на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук?


-  За резултатите от проверката, моля да бъде уведомен своевременно с оглед предприемане на последващи действия.


Писмото е с дата 31.08.2023 и е подписано лично от министъра на отбраната.


Днес стана ясно, че УМБАЛСМ “Пирогов” са приключили вътрешната си проверка по случая. Според констатациите медиците са действали изключително професионално и са спазени всички изисквания и процедури.

По време на проверката са били снети записи, както и обяснения от страна на медицинските специалисти, които имат отношение по случая. Проведени са срещи с всички, имащи отношение към случилото се. 

От болницата обявиха, че имат готовност да предоставят информация на всички заинтересовани при спазване на Закона за закрила на детето, Закона за здравето и Закона за личните данни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5007 |24.08.2023 Тодор Тагарев: Вероятно е имало поставен взрив на борда на самолета на Пригожин . 65| 7701 |21.08.2023 Евгений Дайнов: Защо българите не искат да живеят по европейските правила? . 21| 4370 |29.07.2023 Министър Тагарев за предупредителната зона на Русия в Черно море: Това е неприемливо . 50| 8965 |21.06.2023 Денков и Тагарев занулиха програмата на Радев за отбраната и споразумение с Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads