Реклама / Ads
3| 4007 |22.05.2021 ПОЛИТИКА

Таско Ерменков, БСП: Лявото обединение е шанс за Българи

.
Лявото обединение е шанс за България. Виждате, че да спечелите едни избори или да си на второ място не е достатъчно, за да проявиш национално отговорна позиция и да поемеш управлението на държавата. В тази връзка смятам, че едно обединение в ляво, на каквото в момента сме свидетели и се надявам то да продължи да се разширява, е шанс за България, за хората, които едвам свързват двата края. Най-логичното управление в една държава, която е на последно място по доходи в ЕС, на първо място по бедност, в която ножицата между бедни и богати е най-голяма, е лявото управление, което е социално и с мисъ
 

Това заяви членът на Националния съвет на БСП Таско Ерменков в ефира на БНТ като допълни, че подобно обединение ще даде шанс на българите да достигнат онези европейски нива на благосъстояние, към които се стремят и са се надявали да стигнат през 2007г.

 

В предаването “Денят започва с Г.Любенов“ социалистът бе категоричен, че Българската социалистическа партия е единствената партия, която поддържа политиките си и това, което е заявила в предизборната си кампания, го провежда и като практика в своята парламентарна дейност. „За съжаление обаче до голяма степен в обществото са объркани понятията “статукво“ и “системност“ и смятам, че с жонглирането с тези фрази до голяма степен се влияе и на изборния резултат.“ 

 

„Присъствието в парламент, който не може да решава проблемите на България, който беше превърнат в “гумен печат“ в по-миналия парламент, наистина създава негативите и на всички, които сме вътре в него“, каза още той.

 

По думите му левицата се бори за първо място на предстоящите избори и това е естествен ход на една предизборна кампания.

 

„Нищо тайно не е правено, правени са опити за преодоляване на различия, които през годините са се наслоявали. С това ляво обединение, с този фронт, който отваряме, искаме да убедим българите, че България има възможност за по-добро управление, по-организирано, по-социално, с участие на държавата във всичките сфери на икономически и политически живот“, заяви социалистът като допълни, че ако хората се вслушат в разума, БСП има всички шансове да спечелят изборите. 

 

Той уточни, че разговори са водени и с Мая Манолова, но тя не е изявила желание да се присъедини. „Вратата е отворена и всеки, който смята, че България има нужда от ляво управление, е добре дошъл в това обединение“, каза още социалистът.

 

„Ние искаме в държавата хората да живеят равнопоставено, да няма “калинки“, да няма политически назначения, всеки да получава според труда си, който влага, свръхпечалбата да не се краде, а да влиза в бюджета, НАП да си върши работата, а не 10 млрд. да са опростени.“ Така Таско Ерменков описа част от акцентите на левицата, която иска държавата да застане на своето място и да бъде с грижа към хората.

 

Таско Ерменков обясни, че намесването на името му с Жан Виденов е най-вероятно техническа грешка.

 

„Надявам се, че платформата “Социализъм 21 век“ е идейна платформа, която има амбицията да формулира онези предизвикателства пред социализма в 21-век, които една социалистическа партия трябва да решава“, сподели социалистът.

 

Аферата с подслушването Таско Ерменков коментира така: „Не изключвам да съм бил подслушван, но нямам притеснения от разговорите, които съм водил, защото всичките са били в интерес на България. Това е поредно доказателство как се е управлявала държавата. Аз съм убеден, че това подслушване е било и преди предизборната кампания. Темата с подслушването е елемент от полицейската държава, от авторитарната държава, от начина, по който Борисов управляваше държавата и от начина, който ние искаме да променим.“

 

На въпроса участва ли БСП в служебното правителство повече от Янаки Стоилов, социалистът отговори: „Поканата е лична и това, че те са експерти в своята област е водещото, а това, че са членове на БСП е просто един от елементите, че левицата има високо признати експерти, които могат да участват и в служебното правителство“, обясни той като допълни, че те в никакъв случай не ангажират партията като политически елемент от държавното устройство в това управление.

 

На финала Таско Ерменков припомни, че на 25-и май левицата ще има Национален съвет, на който трябва да бъдат определени водачите на листите. „В момента текат нашите общински и районни конференции, в които се правят номинациите за народни представители“, заключи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5752 |27.10.2017 Таско Еременков: В БСП не се караме, а спорим, въпросът за смяна на лидера не стои . 10| 6835 |30.08.2015 Р. Петков: АБВ, а не БСП, е лявото, 200 000 да ни подкрепят . 22| 6241 |31.01.2015 Дайнов зове да се пази лявото, да има и дясно . 48| 10924 |09.05.2014 Таско Ерменков: Предател съм на националните интереси на Кънев и Кунева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads