Реклама / Ads
57| 26468 |03.01.2011 ПОЛИТИКА

Топ 10 на най–мразените хора у нас

.
Кои видни българи отнесоха най-много попържни по форуми, седянки и екрани?
 

Омразата е националният спорт на България. Нашенецът най-много обича „силно да люби и мрази”, след това - да яде „бял ляп пуфкаф и още нещо”, а накрая, ако муостане време, може и да поработи малко. Новите технологии дадоха могъщ тласък на омразата у нас. Интернет се оказа благодатна почва, върху която избуяха плевелите на черната ненавист, личните нападки и анонимната злост. В който форум или коментар да влезете, ще видите че 80 – 90% от постингите са надъхани от неистова злъч. В края на трудната 2010 г. „Торнадо” се опита да канализира потоците на масовата ненавист и да направи класация на най-омразните хора в държавата. Нормално е конкретни личности да концентрират върху себе си народното неодобрение – това са политици, депутати, хора от властта, спортисти, шоумени и телевизионери. Ние сме наясно, че в много случаи не става въпрос за лично отношение към определен човек, а по-скоро към идеите и институциите, които той представлява. Излишно е да споменаваме, че ако бяхме направили класация за най-обичаните хора, много от тези личности щяха също да попаднат и в нея. Това е така, защото поляризацията на обичта и омразата е една от най-характерните черти на милата родна действителност.

10 Георги Първанов - Бойко Борисов
Президент и премиер си поделят десетото място на най-мразените хора в България. Това просто е неизбежно за мъжете с най-много власт в държавата – като върховни представители на властта, те неизбежно обират негативите за всичко лошо в страната. Колкото и да се стараят да се харесат на населението и най-вече на избирателната част от него, винаги ще има и отрицателни коментари за всяко тяхно действие и решение, независимо колко успешно и добронамерено е то. Лошото е, че нито един от двамата не иска да приеме смирено приказката за хорото и често реагират като ощипани моми.

9 Робин Кафалиев
Попада тук заради неандерталското си чувство за хумор и патетичните опити да разсмива хората с авторски предавания. Скечовете му са несръчно пресъздадени и непохватно удължени брадати вицове, които биха изтръгнали усмивка у някой германец след бутилка шнапс и три бири. Основната заслуга на Кафалиев е, че на фона на неговия „Аламинут” предавания като „Комиците” и „Актьорска вечер на Слави изглеждат като „Монти пайтън” и „Бени Хил шоу”.

8 Алекси Сокачев
Той е един от най-одумваните спортни коментатори по форуми и социални мрежи. Обвиненията срещу Сокачев включват какво ли не – некомпетентност, лоша дикция и най-вече пристрастност, която е недопустима, когато коментираш в национален ефир. Феновете основно се дразнят от личното отношение на коментатора към Манчестър юнайтед, в който играе Димитър Бербатов. Естествено тук веднага ще се обадят хиляди фенове с контрареплики – а къде оставяте Петела?! Ами мляскащия по Диема Ивайло Даскалов?! Е, не можем да огреем всички, а и да не забравяме, че във Фейсбук
има група за забрана на Сокачев да коментира мачове от Шампионската.

7 Веселин Маринов
Колкото обичан от огромна група геронтофенове, толкова и мразен от съвременната градска младеж и хората, ненавиждащи всичко, което дори и малко лъха на соцестрада. За „обичта” към Маринов говорят серията вицове, които се появиха за него като Знаете ли, че музиката на Веселин Маринов е целебна? – На концерта му в НДК инвалид скочил на крака от количката и избягала от залата!” Безспорно издънката, която откъсна голяма част дори от най-верната му фенска маса, бе „хитът” „Родната полиция ни пази“, който просто оставяме без коментар.

6 Димитър Ангелов (Дучето) и Владимир Владимиров (Гугутката)
Тези двамата попадат тук в качеството си на шефове на фенклубовете на ЦСКА и Левски. Това автоматично означава, че всеки един от тях го мрази поне половин България. Тук не коментираме техните лични качества и изяви, а факта, че те – искат или не – са лица на едни от най-грозните прояви на запалянковщина у нас. И Дучето, и Гугутката се дистанцират от побоите, палежите и вандалщината след мачове, но кой, ако не те, може да направи нещо по въпроса?

5 Слави Трифонов
Безспорно най-добрият водещ на нощно телевизионно ток-шоу. Именно затова толкова хора го мразят. Да ненавиждаш някого заради това, че е успял, че е упорит, че е професионалист и че оцелява – това е толкова типично българско. Аргументите на хейтърите? Откраднал бил идеята за шоуто от Тодор Колев. Изчерпил се бил, рекалено дълго продължило на екран шоуто. Да бе, Адама е измислил формата на шоу с оркестър и гости! А тези хора чували ли са името Ед Съливан – легендарен американски водещ, чието шоу започва през 1948 г. и продължава до 1971 г. Цели 23 години. Ами Лари Кинг?

4 Алекси Стратиев
Предполагаме, че зам.-директорът на Главна дирекция „Охранителна полиция“ и пряк шеф на КАТ е разумен човек и добър професионалист. Но това, което го вкарва в нашата класация на най-омразните хора в страната, е една проста реплика, дочута неотдавна в софийско такси: „Абе, вие някога полза от катаджия видяли ли сте?!” Това е голата истина – в развитите страни Пътната полиция прави всичко възможно да улеснява шофьорите и да предотвратява произшествия. Неотдавна наш колега аварира на аутобан в Германия. Само след 3 минути (!!!) идват полицаите, викат платформа и след 10 минути колата е изнесена от аутобана, за да не стане нещо. А у нас – чакане, кисели физиономии и лукаво подпитване „К’о прайм сега?” Докога!?

3 Алексей Петров
Той се превърна в най-видния арестант на годината. Толкова мастило се изписа за задържането му, а впоследствие и за освобождаването му от следствения арест, че това накара повечето българи да потръпват с неприязън, щом чуят това име. Но основната причина той да попадне в тази класация е, че Трактора бе посочен за глава на „Октопода” в България. А българинът много мрази мафията и всичко си обяснява с нея.

2 Цецка Цачева
Към имиджа на шефката на парламента особени забележки нямаме, като изключим наблюдението на нашия уважаван колега Тони Филипов, д-р, че с новата си изрусена прическа тя смътно наподобява японския футболен нападател Кейсуке Хонда. Г-жа Цачева е тук като лице на една от най-недолюбваните институции в България. Тя е тук заради репликата „Защо ни освиркват тези студенти?!”. Тя е тук заради 16-те негодници мераклии за телефон Vertu. Тя е тук заради депутатските кюфтета, заради депутатските беемвета, изобщо тя трябва да знае много добре защо е тук!

1 Симеон Дянков
„Мистър пица” безапелационно зае първото място в нашата класация. Това е неизбежно – в условията на икономическа криза положението на финансовия министър е като на човек, изтървал сапун в турска баня – ако иска да излезе чист, ще се преебе. Това ни навежда на мисълта за „Дума на 2010 г.” По света тя е „стягане на коланите”, а у нас – „преебушка”. Министър Дянков ги съчетава прекрасно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 9992 |25.07.2010 Б. Борисов: Сега е Бойково лято, хората се радват; ще има и Бойкова зима! . 27| 10951 |15.09.2009 Е. Дайнов: Първанов сбърка хората . 9| 5790 |10.06.2009 М. Радева: Хората искат да гласуват опозиционно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads