Реклама / Ads
21| 9636 |06.06.2018 ПОЛИТИКА

Трайков: Живеем пак в 2008 г. на Първанов и Овчаров, а Бареков води предаване

.
Трайчо Трайков
АЕЦ ”Белене” ще се срути от собствената си несъстоятелност. Можем да си върнем част от тези 3 млрд. Политическият елит ще стане финансово зависим от една недемократична страна. Това заяви бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков, коментирайки възкръсването на строителството на ”Белене”.
 

По думите му строежът на АЕЦ "Белене" отново ще е свързан с корупционни схеми. Живеем пак в 2008 г. на Първанов и Овчаров, а Бареков води предаване, посочи Трайков.

 

От "Ейч Ес Би Си" бяха изключително заинтересовани да намерят инвеститор за проекта АЕЦ "Белене". Единственият, проявил интерес обаче беше "Росатом", каза още бившият министър на икономиката.

 

„От всички лъжи, които казва Румен Овчаров, имаше и едно вярно - никой инвеститор няма да дойде без дори малка подкрепа от държавата. Мислейки за това, едва ли АЕЦ "Белене" ще е в полза на държавата. По думите му, ако се реализира проектът, ще сме принудени да произвеждаме 40 години ток на загуба, стана ясно от думите на Трайков.

„Анализът за пазарните прогнози на БАН е многовариантен. Днес обаче нещата се промениха. Дялът на ядрената енергия в световната икономика намаляват, а подобни проекти масово се спират“, подчерта Трайков. Той добави, че се търсят алтернартиви на ядрената енергия.

 

По повод намеренията за рестарт на проекта АЕЦ „Белене“, бившият енергиен министър каза: „Направили сме един голям кръг, стигнали сме донякъде. Когато в Европа нещата малко се затруднят, обаче бързаме отново да се върнем в тоталитарното блато. Това е провал на политиците от моята черга. „Белене“ е един проект, който ще се срути под собствената си несъстоятелност“, смята Трайчо Трайков.

 

"Спрях още 2 млрд. загуби към загубените 600 млн. от арбитражния съд. В коридора се чуваха крясъци на руски", отговори Трайков на въпрос как ГЕРБ пак е обърнал позицията си за "Белене" от гьол до строеж.

 

Трайков каза и на какво трябва да заложим в бъдеще. „Производство от възобновяеми енергийни източници, системи за съхраняване на енергия, компютъризиране на енергийната мрежа и т.н.“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8332 |03.06.2018 Първанов ехидно: Дали някой ”голям брат” няма да спре енергийните проекти с Русия . 22| 12713 |06.01.2018 Слави Трифонов: Живеем в два свята! Вижте коментарите в чуждите и нашите медии . 4| 6310 |06.12.2017 Трайчо Трайков: Върнаха делото срещу мен и Дянков с убийствени аргументи . 8| 6335 |14.10.2017 Георги Първанов: Между институциите цари тежко напрежение, води се война на всички фронтове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads