Реклама / Ads
39| 6801 |07.10.2014 ПОЛИТИКА

"Трикът" на Лукарски - на другарски съд

.
Божидар Лукарски
Изказването на Божидар Лукарски, че официалната позиция на Реформаторския блок срещу номинацията на Бойко Борисов за премиер, е била "трик" за привличане на повече сини гласове, доведе до искания за оставката му не само като лидер на СДС, но и като евентуален бъдещ депутат от симпатизанти на дясното.
 
Лукарски направи това изказване в изборната нощ в интервю за "24 часа". Новината за отстъплението на реформаторите от позицията им за Борисов обаче бързо се разпространи.

По време на пресконференцията на РБ в международния пресцентър Божидар Лукарски бе попитан наистина ли е използвал думата "трик", той отрече. Посочи, че не е бил разбран правилно. В отговор вчера от вестника разпространиха аудиозаписа с интервюто.

Потърсен и днес за коментар относно исканията за оставката му, Лукарски каза следното: "Това си е мое изказване и аз си нося отговорността. На записа се чува и че казвам "на шега". Да, хубаво е, че така се получи, че десният електорат в действителност се мобилизира и заради позицията на Блока за Борисов, но в РБ не е било планирано по този начин".  Лидерът на СДС допълни и че не е бил питан все още от партньорите си в Блока за думите си, но ако въпросът бъдел поставен на срещата утре, щял да отговори.

"До момента не сме го обсъждали, но темата неизменно ще изникне утре", коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев, но не пожела да каже повече преди срещата.А на въпрос готов ли е категорично да заяви, че отхвърлянето на Борисов като премиер не е трик, предварително уговорен в Блока, отсича: "Абсолютно съм категоричен!"

Ето какво се чува в аудиозаписа :

    - Ще продължавате ли да настоявате при това положение да не е премиер (Борисов, б.р.)?, пита репортерката.

    - Не, не. Аз мисля, че за ГЕРБ е здравословно Цветанов да не е министър. Не можем да поставяме условия. И преди това беше по-скоро трик за вдигане на нашия електорат, ако мога да се изразя така на шега. Реално не бива да се поставят персонални условия, защото спасението на България не зависи от различни персони, зависи от общото обединение на политики. Нормално е след като ГЕРБ са първа политическа сила, да искат да излъчат техния лидер за премиер, отговаря Лукарски.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 7695 |07.10.2014 Финт на ГЕРБ и Бойко - първа среща с работодателите и индустриалците . 19| 8322 |07.10.2014 Доцент М. Христов за Фрог : По-добре без правителство, отколкото компрадорски кабинет . 17| 6144 |07.10.2014 Политолог пред Фрог: Ноември нов кабинет или избори през декември . 30| 6224 |07.10.2014 Трима от ГЕРБ ще водят преговори за съставяне на правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads