Реклама / Ads
9| 10861 |06.11.2017 ПОЛИТИКА

Властта предстои да се преформатира, смята политолог

.
ДПС излезе със заявка за ”демонтиране” на националистите от управлението, а премиерът Борисов предупреди коалиционните си партньори да внимават с тона към тях. Според политолога проф. Мария Пиргова властта предстои да се преформатира, тъй като сме крайно дисбалансирани.
 
"Независимо какво прави властта, управлението не стига до хората. ДПС е нормално да тръгне отново към властта, но големият фактор за тях е случващото се в Турция и опита на Ердоган да направи ДОСТ. Също така и действията на Русия в региона. Причината е в управлението на Борисов – този път това ще е краят на неговия капацитет", отбеляза политическият анализатор пред Bulgaria ON AIR.

Истинският проблем на днешната политика, по думите на писателя Димитър Недков, е в комуникацията – както между партиите, така и между тях и обществото.

"Забелязвали ли сте поведението на т.нар. "националистически" партии? Те са коренно различни преди избори и след като се овластят. Не може да си премиер на толкова взривоопасна смес каквато е Балканите и да имаш националисти във властта. ГЕРБ остави зам.-председателят си да се държи като прохождащ неолиберал – той отблъсква и малкото останали мислещи хора. Партията има много сериозен PR проблем", обясни Недков.

Той допълни, че Ахмед Доган се подготвя да се произнесе към тази взривоопасна ситуация. В момента Балканите и националистическите движения ще се окажат много удобен резервен вариант за отвличане на общественото внимание от проблемите, които Брюксел сам си е създал, категоричен бе писателят.  

По отношение на външната ни политика проф. Пиргова подчерта, че Бойко Борисов не може да бъде фактор, тъй като няма държава зад гърба си.

"Във външната ни политика Борисов може да бъде единствено зависим от външни фактори и да се подчинява на външни сили. Държи се като пощальон, който обикаля европейските страни – нито постига резултати, нито отива с конкретни предложения. Той осъзнава, че няма политически ресурс зад гърба си", заяви тя.

А Димитър Недков добави, че не може да си фактор, ако държавата ти е загубила националния си суверенитет и използваш изрази като "големите началници".

Проф. Пиргова уточни, че голямата болка на обществото са бедността и здравеопазването, а не толкова корупцията.

"Корупцията изглежда неизлечима на фона на тази съдебна система. Темата на вътрешната ни политика не е корупцията, тъй като никой няма силата да я обсъжда, защото се налага промяна на съдебната система", обясни политологът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10316 |27.03.2024 Politico: Украйна се приближава към най-опасния си период. Помощта на Запада трябва да завали . 10| 3017 |26.03.2024 Дмитро Кулеба: Дайте ни проклетите "Пейтриът"! . 5| 3480 |25.03.2024 Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха . 13| 10269 |23.03.2024 Доц. Искрен Иванов: Атентатът в Москва можеше да бъде избегнат, ако властта бе послушала службите на САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads