Реклама / Ads
148| 9613 |29.03.2013 ПОЛИТИКА

Цветанов изненада Станишев в гръб

.
Заявявам, че твърденията ви, г-н Станишев, са лъжа, защото за разлика от вас аз знам какво съм правил. Заявявам категорично, че поръчване на подслушване, каквито правомощия не съм имал, не съм правил. Не смятайте, че МВР е плод и зеленчук с разграден двор, където всеки прави каквото си иска.
 

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов се вряза рязко в предаването "Тази сутрин" по bTV без да има предварителна покана за ефир. Докато говореше лидерът на БСП Сергей Станишев, Цветанов бе включен по телефона за реакция по обвиненията за нерегламентирано подслушване на политици, бизнесмени и магистрати.

Аз съм тук, близо до вас, в предизборния щаб на ГЕРБ, така че мога да дойда до 3 минути, заяви Цветанов и действително пристигна в студиото. Въпреки отказа на Станишев да разговярат съвместно, Цветанов се ръкува с него и седна редом до червения лидер в студиото.

Цветанов държеше да получи обещание от червения лидер, че ще се извини публично, ако обвиненията му за подслушване се окажат лъжа.

Цветанов обеща, че ще излезе от политиката ако твърденията на Станишев за подслушването се окажат верни.

Държа да се направи незабавна проверка! Ако се окаже, че това не е вярно, вие готов ли сте да се извините не на мен, а на институциите, попита Цветанов.

Нека прокуратурата първо да се произнесе. Ако не е вярно, аз ще се извиня, каза в отговор Сергей Станишев. Нека да се произнесе прокуратурата първо дали съм изнасял документи. Но едно е ясно - в това управление се използваха много СРС-та. Няколко сигнала бяха изнесени, нека да бъдат проверени първо.

A защо не се извинихте на българските избиратели относно аферата "Хохегер"? Защо не се извинихте и, че Азер Меликов беше назначен за шеф на "Информационно обслужване"? Категорично наричам лъжа твърденията, че се е правил профил на протестиращите чрез следене и подслушване, каза още Цветан Цветанов.

В своя защита Станишев каза, че следващия път, когато бъде поканен в ефир, желае срещу него да стои Бойко Борисов, като негов равен събеседник, а не заместикът му Цветанов.

Вие компрометирахте България, хвърляйки подобна непроверена информация, заяви Цветанов. Определени политици на БСП представляват интересите на организираната престъпност, завърши Цветанов и напусна студиото, с уговорката в понеделник да бъде поканен той на индивидуален разговор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 10414 |20.03.2013 Станишев чисти листи от Румен & Румен; Петков скочи срещу лидера си . 48| 13501 |22.02.2013 Тайно: Станишев и Доган редят нов кабинет; ДПС иска енергетиката . 50| 13765 |06.02.2013 Станишев чисти листите от старите муцуни . 71| 7014 |18.01.2013 М. Найденов: Станишев се скри в Египет от комисията "Янев"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads