Реклама / Ads
21| 5435 |06.01.2012 ПОЛИТИКА

Цветанов: Предсрочните избори са угодни за опозицията

.
Цв. Цветанов
В ГЕРБ се обмисля да бъде направено звено за стратегически анализ и прогнози, за да може да функционира за подготовката на парламентарните избори през 2013-а и след това.
 

Не бих казал, че мафията бие. Където постъпват сигнали,  колегите работят, казва в интервю за в. Стандарт министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Имаме много предотвратени случаи на подобно посегателство.  Разбира се, че в процеса на работа трябва да се провери дали има нещо, свързано  с професионалната им дейност или с личния живот. Така че, докато не бъдат  изяснени мотиви и извършителите, не бих могъл да вървя в посоката, която  задавате във въпроса си. 

Колегите работят много активно. По случая за "Козлодуй" имаме  определени насоки, извършени са процесуално-следствени действия, но още е доста  рано да се говори за нещо конкретно. Надявам се да имаме добър край с разкриване  на престъплението.

 
За слуховете, че ГЕРБ сама ще  предизвика предсрочни избори Цветанов казва, че това са изказвания на политическите опоненти, които по  всякакъв начин се стремят да препятстват доброто управление в тежката криза.  Нормално е опозицията да критикува управлението. Но България стои стабилно и се  надявам, че 21012-а ще е основополагаща за подем от 2013 г. И обществото да  усети излизането от кризата. А предсрочни избори се искат, защото са угодни за  опозицията - в нея текат вътрешни политически процеси и искат да ги прехвърлят в  националното говорене. 

 

Тази тема никъде и по никакъв повод не е коментирана. Това просто е удобна теза за опонентите ни, за да избягат от вътрешните си  проблеми. Защото резултатите, които постигнахме в смесените региони, са едно  добро начало за България и демокрацията. И за възможността на всички граждани,  независимо от етническата принадлежност, да подкрепят дадена партия. Искам да  благодаря на всички българомохамедани, на всички български мюсюлмани и на всички  българи за подкрепата, която получихме.

 

Малко е несериозно да говорим за вече написани листи. С  премиера сме дискутирали много пъти поведението както на настоящите депутати,  така и на хора, които имат потенциал да са в листите на ГЕРБ. За последните 6 г.  ГЕРБ успя да изгради един сериозен потенциал. 

 

Всяка субсидия, която влиза в партийните структури, се харчи за партийни дейности. Независимите депутати, след като заявят субсидиите им да  бъдат превеждани в ГЕРБ, след като представят дейност и мероприятия, свързани с  парламентарния им живот, представят съответните документи и се  осчетоводяват, казва още Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 9956 |03.01.2012 ГЕРБ предизвикват предсрочни избори напролет? . 12| 12110 |14.12.2011 К. Паскалев платил “под масата” 1 млн. лв. навръх изборите . 66| 7362 |01.11.2011 Борисов: В изборите губещ е Станишев, Първанов - победител . 95| 7011 |31.10.2011 Костов видя в изборите “извратен нагон към властта”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads