Реклама / Ads
7| 14191 |28.03.2019 ПОЛИТИКА

Проф. Ал. Маринов за Фрог: Цветанов се превръща в ”привлекателна” мишена

.
Проф. Александър Маринов
Това е някакъв компромис, компромис от страна на Борисов, защото той не може и не иска да отстрани напълно Цветанов. От гледна точка на лобито на подръжниците на Цветанов, това е някаква победа. Но според мен този компромис ще доведе до това, че няма да има обществен ефект. Защото обществото иска реални стъпки, а не временно отстраняване.
 

Като прибавите и факта, че Цветанов до момента не показва и грам съжаление, извинение, той така парадира, че нищо лошо не е направил, един вид е невинна жертва, то по-скоро това няма да се приеме от широката общественост. А можеше да се даде знак, че има някакво възмездие. Така политологът проф. Александър Маринов коментира за Фрог нюз "апартаментгейт" и отстраняването на Цветан Цветанов като председател на парламентарната група на ГЕРБ, шеф на комисия и депутат.

 

Обяснимо е, Борисов да внимава, след като се има ролята на Цветанов през последните години и особено през последните две-три години, когато Борисов тръгна да се занимава със световни дела Ясно е, че влиянието на Цветанов е голямо, въпреки че той няма куража да се опълчи открито на Борисов. Все пак каквито и ще да са организаторските способности на Цветанов, ГЕРБ се крепи на Борисов. Така че не знам, доколко това е победа. Това е победа по Цветановите стандарти. В случая той се превръща в една "привлекателна" мишена. Той си стои, той парадира и ще продължи да предизвиква всички фактори, които доведоха до този скандал. Това не са само вътрешни фактори.Ясно е, че той вече не е приемлива фигура. Но въпреки всичко се е запънал като рак на бързей и не мърда. Знаете, че играта "Дядо вади ряпа" свършва с изваждане на ряпата. И това, разбира се, ще носи негативи за ГЕРБ. Убеден съм. Те и без това си имат много проблеми. Да не говорим, че въобще не е приключила историята. За мен нещата започват, а не приключват, заяви той.

 

Маринов коментира и позицията на опозицията и най-вече на БСП: Не може да се каже, че от БСП напълно мълчат. Но не са много убедителни. Трябва да извлекат някаква полза от този скандал. Те какво очакват - ГЕРБ сами да паднат, да се разпаднат, хората да скочат и ги Разкъсат. Все пак въпросът е опозицията да предложи нещо, не просто да казва очевидни истини.Примерно, какво би направила БСП за да се премахнат системните условия да се случва това. В това отношение мълчанието е гръмко. Ще се съгласите, че това което наблюдаваме , не е изолиран случай, не е въпрос на волята на един или друг човек. Това е система. Система на незаконно обогатяване, злоупотреба и търговия с власт. Това е., смята политологът.


Той коментира и споразумението между ГЕРБ и СДС за обща листа за европейските избори: От гледна точка на СДС положението е разбираемо. Те искат да се посъживят. Но е странно, когато един политик е уличен или обществото смята, че е вършил много нередни неща, да отговаря за изборите, партийните листи и т.н. Както беше казал на времето един от лидерите на СДС , може би се "включват с отвращение", коментира проф. Маринов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 9461 |27.03.2019 Ст. Делийски за Фрог: Борисов сгреши с оставянето на Цветанов начело на предизборния щаб . 9| 18625 |20.03.2019 Само във Фрог: Президентът на Румъния връща Кьовеши начело на прокуратурата . 21| 12380 |07.03.2019 Проф. Христов: Политическият ни елит е кокошкарски, а ситуацията - гееополитическа . 9| 9268 |20.02.2019 Арман Бабикян за Фрог: С нашите пари плащат на определени медии, за да ни лъжат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads