Реклама / Ads
23| 6321 |06.03.2018 ПОЛИТИКА

”Възраждане” пита кога ще се освободим от мутренското робство

.
Костадин Костадинов
Преди дни чествахме 140 години от Освобождението на България от Турско робство. А от мафиотското и мутренско робство кога ще се освободим? Това попита председателят на ПП ”Възраждане” Костадин Костадинов по време на пресконференция.
 
Пресконференцията беше първата съвместна такава между движение "Възраждане" и Гражданското сдружение "Военен съюз", които по-рано днес подписаха споразумение за сътрудничество и подкрепа.

По думите на Костадинов основната причина, поради която "Възраждане" се събира да работи съвместно с Военния съюз е общата им позиция относно заплахите за бъдещето на България. "Спасението на отечеството е общо дело", добави Костадинов. Съдържанието на споразумението предвижда Военният съюз и "Възраждане" да си съдейства и сътрудничат по всички обществени въпроси. Съюзът разпознава и подкрепя движението като политическа партия. Към споразумението могат да се включат всички, които имат волята да спасят остатъците от българската държавност, по думите на Костадинов.

"Както казах целта е една - смятаме, че ситуацията в страната е изключително тежка. Може би след 10 години България няма да съществува. България изчерпа основанията за съществуването си", натърти Костадинов, коментирайки демографските проблеми на обществото ни. Поради това според обединението вече няма повече време за чакане. Това е и причината от движението да организират протест - в 11 часа пред Народното събрание. Искането на протестиращите ще бъде само едно - оставка на правителството на премиера Бойко Борисов, защото "правителството е вредно, некадърно, продажна, неефективно и не обслужва българските интереси." Конкретният повод за искането на оставката ще бъде  сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България и скандалът около нея.

Костадинов обясни и че от "Възраждане" си имат списък с причините, поради които правителството на Борисов трябва да падне. "Колкото по-бързо, толкова по-добре, защото сме поставени в ситуация или те нас, или ние тях... или ние ще се стегнем и ще ги свалим, или те ще довършат нас."

Председателят на "Възраждане" обяви и че утре на протеста се очаква да присъстват представители на десетки граждански организации, от които очакват подкрепа. Той прикани и други, на които вече им е писнало да бъдат "мачкани", да се присъединят към протестните действия.

След зададен въпрос Костадинов отрече да има каквото и да е сътрудничество с опозицията в лицето на БСП и с други парламентарно представени партии. Той обаче не отрече възможността към утрешния протест да се присъединят представители на други партии. "Ако утре се присъединят представители на други партии, било то парламентарно представени или не, да дойдат. Повтарям, спасението на остатъците от българската държавност не можем да го направим само ние. Трябва обединение", посочи още Костадинов.

На въпрос дали подкрепя България да стане президентска република Костадинов беше категоричен - "ако президентът е прецедентът Росен Плевнелиев, не ми се мисли". Той добави, че няма значение каква форма на управление ще имаме - парламентарна република, президентска република, полупрезидентска република, ако ни управляват хора като Росен Плевнелиев, Бойко Борисов и Красимир Каракачанов. "Разсъждаваме прагматично - не сме на ръба, а вече падаме в пропастта и трябва да опънем парашута", допълни Костадинов.

На въпрос кой би предложил за тези постове, Костадинов се възмути. По думите му има хиляди хора, които обаче са изтласкани в периферията на обществото и на които не им се занимава с политика, те са погнусени, защото политическата система е пълна с измет. Той дори цитира известният писател Радой Ралин: "Когато си отидат отвратените, остават отвратителните!"

Според Костадинов сега България се намира в същата ситуация, в каквато се намира всяка една държава, в която е избухнала революция - управляват ни опиянени и оядени от власт хора, които си мислят, че ще царуват завинаги, и един ден се събуждат и виждат как народът влиза в домовете им.

"Сега сме по-тоталитарни от комунистическия режим, защото поне той е тоталитарен по идеология. Демокрацията ще я направим ние утре (на протеста - б.р.). Нямаме повече време за губене", натърти Костадинов и обясни, че движението ще даде поле за изява на всички хора, които искат да изразят политическото си мнение. "Ние даваме политически дом на свободните хора", завърши председателят на "Възраждане".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7030 |25.02.2018 БСП пита чешкото правителство и евроинституциите за сделката с ЧЕЗ . 11| 23573 |24.02.2018 Велизар Енчев: Някога Цветелина, днес Гинка! Горката Теменужка! Изгоря като бушон. . 3| 6970 |25.01.2018 Страхил Делийски: Когато Борисов щеше да е шеф на клуба по белот в Банкя*… . 4| 6418 |25.01.2018 Питат Цветанов от кой пол ще е след ратификация на Истанбулската конвенция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads