Реклама / Ads
51| 10190 |10.10.2013 ПОЛИТИКА

В. Велева: Пеевски се сатанизира; сам си е писал писмото

.
Валерия Велева Източник: Булфото
Българското общество има навика да го прави, когато един политик падне, каза Велева и даде още примери с Иван Костов, Симеон Сакскобурготски и Жан Виденов.
 

Валерия Велева, журналист от в. Преса и автор на единственото интервю с Делян Пеевски като шеф на ДАНС заяви, че отдавна искала този разговор. По думите й интересът й към интервюто е нараснало още повече след престрелката между Пеевски и Цветан Цветанов от ГЕРБ. По БТВ Велева коментира още, че Конституционният съд, който върна Пеевски като депутат, носи клеймото на политическото разделение.
 

„Влязох с всички мерки за сигурност, както се влиза в една агенция за сигурност”, обясни тя на въпрос как се влиза в ДАНС. По думите й кабинетът му е бил напълно празен. Интервюто беше взето на 14 юни, петък, когато НС реши да назначи Пеевски за директор на агенцията. В интервюто той заявява, че започва веднага работа и, че се е срещнал вече със своите предшественици. Той заяви и че смята да се срещне с екипа си и , че няма да прави политически изказвания.
 

Велева коментира, че никой не оспорва избирането на депутата от ДПС му начело на ДАНС. Казусът е дали е консумирал властта, която му беше дадена - той подаде оставка на следващия ден и съдиите вчера търсиха решение за несъвместимост между двете длъжности. Все се в предвид, че той е бил кратко време председател на агенцията и е положил усилия да я ликвидира, заяви журналистката.
 

„Оттук всяко тълкувание е част от общата говорилня”, заяви тя. Под думите й съдия да коментира решенията на КС и да оповестява външен натиск и наличие на сценарии е много обезпокоително. Според журналистката в момента КС се намира в обсотрена политическа ситуация, в която президентът е излязъл от правомощията за обединител на нацията, то КС е единствено островче на институционален авторитет и това островче е потънало. За първи път се взима решение без консенсус в историята на съда, добави тя.
 

Валерия Велева добави, че писмото на Пеевски след решението на КС, е действително негов изказ, смесица от „политико-юридически публицистичен стил”. Тя го определи като амбициозен човек, който не бива да се подценява. По думите й действително неговата личност е сатанизирана, тъй като българското общество има навика да го прави, когато един политик падне. Велева даде пример с Иван Костов, Симеон Сакскобурготски и Жан Виденов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 9165 |10.10.2013 Търси се бяла врана в политиката . 39| 10351 |09.10.2013 М. Константинов: Рекет и изнудване в НС; депутати се правят на маймуни . 274| 10577 |08.10.2013 Адемов: Вероятно предстои теглене на нов заем . 30| 9065 |07.10.2013 А. Кутев, спокоен; "Атака" нямало да поиска вот на недоверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads