Реклама / Ads
1| 4885 |05.02.2023 ПОЛИТИКА

Владислав Панев, ДБ: Коалиция ”Алексей Петров” спря страната към еврозоната

.
Владислав Панев
Малки реформички добутало 48-ото Народно събрание. Така Владислав Панев от ”Демократична България” вижда миналия парламент. ДБ били стожер срещу популизма, по думите му.
 

Много работи не бяха свършени, отчете той. ГЕРБ, ДПС и БСП направили така, че да няма време да се приемат важни закони, по мнението му.

 

Владислав Панев: Коалиция „Алексей Петров“ спря страната ни за еврозоната

Коалицията "Алексей Петров" се оказа пречка пред България за еврозоната. Това заяви пред бТВ бившият депутат от "Демократична България" Владислав Панев. В анализ за стореното от 48-о Народно събрание той припомни двете провалени заседания на Икономическата комисия в парламента, която бе бойкотирана от депутатите от ГЕРБ, ДПС, БСП, "Възраждане" и "Български възход", заради коеито не бяха приети ключови за членството в еврозоната изменения в Кодекса за застраховането. Според Панев зад това стои интересът на компанията "Лев инс", която има силни интереси в застраховането и в която основно влияние има Петров.

 

Подобна теза в сряда в интервю за бТВ разви и Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България".  Той заяви: "ГЕРБ по отношение на еврозоната могат дори да бъдат похвалени публично, защото екипът на Владислав Горанов, когото иначе аз много съм критикувал за много неща, и Кирил Ананиев направиха необходимото България да влезе в ERM II и да стигнем до този момент сега, когато сме на прага на еврозоната. И изведнъж ГЕРБ се отказват да направят това нещо. Това се прави от хора, които не искат на този пазар да се вкара европейска регулация и тези хора си имат имена. Един от тях е Алексей Петров. Заради неговия интерес и заради невъзможността на Бойко Борисов да се откъсне от своята биография в момента перспективата на България, за която самият ГЕРБ е работил, а именно да влезем в еврозоната, е поставена под съмнение. Това е абсолютен пример за това как плащаме данък "минало", докато не можем да излъчим едно смело реформаторско управление".

По думите на Владислав Панев една и съща коалиция в 48-я парламент е определяла най-важните за страната решения.

 

"Има разделение в политическия живот и в българското общество – от едната страна са проевроатлантическите сили ДБ и ПП, а от другата страна е коалицията "Рашидов", после "Хартиената коалиция", после "Коалицията за спиране разследването на главния прокурор". Коалицията "Алексей Петров" направи така, че заради един човек, който е по-равен от останалите в българсското общество, България ще пропусне възможростта да се присъедини към еврозоната. За това се борим – всички да са равни пред закона, а не да има едни по-равни, на които мнозинството в парламента служи винаги, когато техните интереси бъдат засегнати", подчерта Панев.

По темата за изборите Панев обясни, че преговорите за общо явяване на изборите с "Продължаваме промяната" се водят в момента и ще приключат до две седмици.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5010 |01.02.2023 Христо Иванов: В ГЕРБ, БСП и ДПС ясно разбират, че тяхна коалиция ще е нетърпима . 6| 3976 |09.01.2023 Владислав Панев: Не виждам реформаторско настроено мнозинство в ГЕРБ . 3| 5688 |21.11.2022 Манолова: Хартиената коалиция - ГЕРБ - ДПС - БСП, прегази с ботуш Изборния кодекс за една нощ . 11| 4402 |07.11.2022 Владислав Панев, ДБ: Трудно виждам БСП като потенциален партньор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads