Реклама / Ads
13| 19494 |08.11.2016 ПОЛИТИКА

Започна тотална атака срещу ген. Радев

.
Румен Радев
Министри, депутати и самият кандидат-президент на ГЕРБ Цецка Цачева поведоха безпрецедентна кампания срещу опонента й на балотажа на 13 ноември Румен Радев.
 

Участници в изпълнителната власт и управляващата коалиция обвиниха бившия ръководител на Военновъздушните сили във всевъзможни грехове, включително желание за напускане на ЕС и НАТО, както и нереалистични обещания за вдигане на пенсиите в България.

 

Фрогнюз събра някои от най-острите атаки срещу Радев, за онагледяване на мащаба на мобилизацията в подкрепа на Цачева:

 

- Цецка Цачева: "В неговата риторика има думи за преразглеждане на членството на НАТО, на ЕС. Ако каузата на живота ти е да модернизираш армията, защо се пенсионираш точно като стартира?".

 

- Цецка Цачева: „Изоставаме заради популизма. Едно говорене, което може да си позволи само човек, който знае, че няма да е президент. От щаба ме критикуваха, че съм се затворила само в компетенциите на държавния глава. Но няма как да е друго. Защото няма как да обещая, че пенсията ще стане 300 лева, когато на границата дойде семейство, ще срещне отпор с жива сила".

 

- Петър Москов, министър на здравеопазването: „Радев значи Първанов, а Първанов значи Путин. Изборът на Румен Радев за президент ще бъде краят на мача за евроатлантическата ориентация на България”.

 

- Даниел Митов, министър на външните работи: За Румен Радев суверенитетът на една държава не означава нищо. Предупреждавам ви, ще си изберем втори Първанов.

 

- Николай Ненчев, военен министър: „През последната година Радев имаше доста безотговорни действия, които много силно ме безпокоят. Той отказа да спази решение на Народното събрание и решение на НАТО, което ме накара да се замисля дали въобще има намерение да спазва законодателството”.

 

- О.р. генерал майор Съби Събев, вицепрезидент на РБ: „ Поведението на Румен Радев е доста фрапантно за един висш военен и не е типично за нито една страна-членка на НАТО”.


- Цвета Караянчева, ГЕРБ: „България е изправена пред катастрофа, ако на балотажа спечели Румен Радев”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6012 |08.11.2016 Радев: Срещу нас е целият политически Джурасик Парк . 2| 4317 |08.11.2016 Бъчварова: Изборът на ген. Радев е протестен вот срещу управлението . 3| 4483 |07.11.2016 И Цветанов заговори за излизане на ГЕРБ от властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads