Реклама / Ads
0| 5405 |17.03.2007 ПОЛИТИКА

Завръщането на Стилиян не е компромис, а унижение

.
Пресслужбата на БФС опитва постфактум да вкара Боби Михайлов в играта - благородно, но напразно
 
"И двамата с Христо Стоичков направихме големи компромиси. Той ми каза нещо, което може да ми послужи и занапред и аз ще го запомня", разказва Стилиян Петров за разговора на четири очи, в който е договорено помирение и завръщане на футболиста в националния отбор. Срещата във Виена се е провела преди три седмици, сиреч - през февруари, разкри съвсем между другото Стилиян. На 14 март президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че няма никакво развитие по евентуално завръщане на Петров в националния отбор. Едва ли е забравил, едва ли е излъгал. Ако искаше да скрие нещо, Михайлов разполагаше с десетки начини да не отговаря конкретно.
Ден след разпространяване на новината за завръщането на Петров в електронните медии, БФС излезе с официална позиция. Пресслужбата в лицето на опитния журналист Борислав Константинов неслучайно започва съобщението по следния начин: "След последователни разговори с президента на БФС Борислав Михайлов и със селекционера на националния отбор Христо Стоичков, бившият капитан на “А” отбора Стилян Петров, играч на английския “Астон Вила”, официално обяви, че има желания да се завърне в отбора."
Боби Михайлов е участвал в преговорите, опитва да ни убеди БФС. Следва останалата част: "Футболистът изрази готовност да продължи да играе за България, след като в разговорите е научил някои подробности за събитията, свързани с отбора и с него, и смята, че интересите на националния отбор са над личните интереси и клубни пристрастия. Стилян Петров ще се присъедини към лагера на националите за мача с Албания – европейска квалификация на 28 март в София. Както е известно, футболистите от чуждестранните клубове се събират в понеделник, а от вторник – 20 март, започват редовни занимания под ръководството на селекционера Христо Стоичков. Пресслужба на БФС"
Президентът на футболния съюз огласи липсата на новини по въпроса със Стилиян след церемонията по подновяване на спонсорския договор с "Глобул" в зала “Мусала” на столичния хотел “Хилтън”. Там, освен Борислав Михайлов, присъстваха първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков, вицепрезидентът Михаил Касабов, изпълнителният директор Борислав Попов и селекционерът Христо Стоичков. Последният е имал възможност лично да информира началниците си за развитието на ситуацията с футболиста.
Днешният опит Боби Михайлов да бъде приобщен постфактум към вихъра на събитията изглежда благороден и същевременно напразен. Щеше да е и безобиден, ако ситуацията не ставаше все по-тревожна. От месеци президентът на БФС сам разкрива, че не е в течение на живота в националния отбор. Веднага след отказването на Стилиян в Люксембург Боби Михайлов изрази изненада пред медиите и призна, че не е забелязал никакви индикации за подобен развой. Впоследствие се оказа, че шефът на БФС ходил по нощите в Бояна да парира бунт на футболистите за пари. Едва ли е забравил, едва ли е излъгал. По-скоро не се е усетил.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2962 |24.04.2024 Експерт: В България няма държавни програми за здравна превенция с минералните ни ресурси . 13| 5106 |23.04.2024 Анализатор: Премиерът обра точките в състезанието по неадекватност - в услуга на Радев, капитан без команда . 6| 4989 |22.04.2024 Доц. Киселова за ФрогНюз: Това не са последните рокади в служебния кабинет, президентът има право да не издаде указ . 8| 5880 |21.04.2024 "Политико": На фона на одобрената от САЩ помощ за Украйна, Европа се бори със собствената си подкрепа за Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads