Реклама / Ads
0| 3876 |31.03.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 1 април

.
Партийни централи дават пресконференции по повод скандалите в МВР; устройват изложба-базар на минерали и скъпоценни камъни; министърът на образованието Даниел Вълчев прави фокуси с мага Астор; провеждат състезанието "Сомелиер на Европа - 2008".
 
От 11.00 часа, в зала 2 на МТСП, ще се проведе кръгла маса на тема “Свободно движение на работници”. Ще бъде представена информация за Мрежата на Европейската служба за намиране на работа – ЕURES.

Националното ръководство на ДСБ ще даде пресконференция в 11.30 часа в централата на партията на бул”Витоша”18.

От 15.00 часа в централата на НДСВ ще се проведе брифинг за медиите. Ще бъдат разяснени предложенията на НДСВ за подобряване на работата на Агенцията по вписванията, които са насочени да улеснят бизнеса при регистрацията на фирмите. От 17.00 часа ще се проведе редовното седмично заседание на Парламентарната група на партията, на което ще бъде разгледана законодателната програма на Народното събрание за тази седмица и други актуални въпроси.

В 10.00 часа ще се проведе редовния брифинг на Областният управител на Пловдив Тодор Петков.

От 10 ч. в пресцентър "Глас" ще се състои среща на тема "Какво ядат децата ни, какво се продава в близост до училищата и как се отразява това на здравето им". Гости ще бъдат доц. Виолета Йотова и д-р Соня Галчева от детската ендокринология в МБАЛ "СВ. Марина".

В 13.00 ч. в София прес Федерация „Открит форум в БСП“ ще даде пресконференция на тема: „Скандалът в МВР. Уставът на БСП. 10 години Федерация „Открит форум в БСП“.

В 11.00 ч. в София прес ще има пресконференция на “Граждани за Рила” и “Еко Рила” на тема: “Какво знае Сергей Станишев за политическия чадър над незаконните строежи на хотели, писти и лифтове в Рила?”

В 11 часа в КТ “Подкрепа” ще се проведе пресконференция относно политическите слухове за бъдещето на здравно-осигурителната система и стачните действия на работниците и служителите в “Миролио” – Елин Пелин и ЧЕЗ “Разпределение България”АД.

В 9.00 часа – 7 състав на СГС ще гледа делото срещу Боян Тошев и Георги Манасиев по чл. 304 от НК.

В 9.30 часа – 15 състав на СГС ще гледа делото срещу Волен и Капка Сидерови по чл. 290 от НК.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев е на работно посещение във Варна. В 10 часа в сградата на Морска администрация министърът ще се срещне с представители на морския бранш. В 12.30 часа на същото място ще се проведе пресконференция. В 15.00 часа Петър Мутафчиев ще се срещне с кмета на балчик Николай Ангелов и с представители на Общинския съвет в община Балчик.

Организира се медиен ден по време на българо-американското обучение „Тракийска пролет - 2008”. Журналистите ще имат възможност да наблюдават съвместни полети и парашутни скокове на български и американски военнослужещи от ВВС на двете страни от отсечката между селата Окоп и Тенево на пътя Ямбол-Елхово, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Федерация Зелени Балкани, заедно с Фондация Зелен бряг, организира залесяване с участието деца от Поморие по случай Седмицата на гората – 2008. Залесяването ще се проведе в района на комплекс „Горска хижа”, гр. Каблешково, Бургаско.

В 14 часа в зала 37 на община Варна ще се проведе пресконференция за обявяване на официалната селекция от програмата на Международния театрален фестивал ”Варненско лято 2008”. На пресконференцията ще присъстват селекционерът на тазгодишното издание на фестивала Роза Радичкова, Цветана Манева – артистичен директор на фестивала и Николай Йорданов – изпълнителен директор на фестивала.

По настояване на кмета на Ямбол Георги Славов Военният отдел в общината организира срещи на представители на НВУ „Васил Левски” и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” със зрелостници от средните училища във връзка с информационната кампания за набиране на курсанти. От 9.30 до 10.30 часа представителите на висшите военни училища ще бъдат в Техническа гимназия „Иван Райнов”, от 11.30 до 12.30 часа ще са в Гимназията по строителство и геодезия „К. Фичето”. В следобедните часове такива информационни срещи ще се проведат в МГ „Ат. Радев” от 13.00 до 13.30 часа и в клуба на Регионалния военен сектор от 14.00 до 14.30 часа, където могат да участват ученици и от други ямболски гимназии, както и техните родители.

От 1 до 6 април в Националният музей “Земята и хората” ще се проведе традиционната Пролетна изложба - базар на минерали и скъпоценни камъни. В нея ще вземат участие над 30 фирми, колекционери на минерали от България, както и гости от Армения и Украйна. Изложбата ще бъде открита за посетители от 10 до 19 часа.

Министърът на образованието Даниел Вълчев ще прави фокуси с мага Астор по случай 1 април - Деня на шегата. Събитието ще се състои в 14.00 часа в ресторанта на мага “Магически Театър Астор”. В 19.30 в ресторанта на Астор - “Магически Театър Астор”) ще се напълни с магьосници.

Федералният министър на здравеопазването на Германия Ула Шмид е на двудневно посещение в България. По време на визитата си Шмид ще се срещне с министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски, както и с представители на фармацевтични компании, притежатели на разрешение за употреба на антиретровирусни медикаменти. Двамата министри на здравеопазването ще дадат пресконференция във вторник, 1 април, около 12.00 ч.

НИС на СДС ще проведе редовно заседание. Предвидена е пресконференция от 15.00ч. в Централата на СДС – ул. „Раковски” 134.

Двудневна научна конференция на тема „Ролята на военното образование, следдипломната квалификация и научните изследвания за повишаване на оперативните способности на въоръжените сили на Република България” започва във Военна академия „Г. С. Раковски”. Конференцията се провежда в рамките на тържественото отбелязване на празника на академията на 14 април. Участие във форума ще вземат представители на Министерството на отбраната, Генералния щаб на Българската армия, изследователи, преподаватели и слушатели от академията.
Конференцията ще бъде открита в 14.30 ч. на 1 април в киносалона на ВА „Г. С. Раковски”.

В 10 часа в БТА Българската асоциация на сомелиерите ще даде пресконференция, тъй като за първи път в България ще се проведе състезанието "Сомелиер на Европа - 2008" и Генерална асамблея на Международната асоциация на сомелиерите.

В 11 часа в БТА ще има пресконференция за предстоящото национално турне на цирк "БАЛКАНСКИ" в годината на културния обмен на общностите от ЕС.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4065 |30.03.2008 Предстоящо на 31 март . 0| 3770 |27.03.2008 Предстоящо на 28 март . 0| 4041 |26.03.2008 Предстоящо на 27 март . 0| 3791 |25.03.2008 Предстоящо на 26 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads