Реклама / Ads
0| 3967 |17.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 18 април

.
Заседава НС; организират кръгла маса на тема „Да спасим нашата планета”; обсъждат световните религии и значението на православието; правят дебат на тема: “Лесно ли е да си националист?”
 

От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

От 11:00 часа в зала „Марица” на хотел Родина в София ще се проведе кръгла маса на тема „Да спасим нашата планета”. В дискусията ще вземат участие секретарят на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП и депутат от групата на ПЕС в Европарламента Кристиан Вигенин, депутатът от ПЕС в ЕП Атанас Папаризов и зам.-министърът на околната среда и водите Атанас Костадинов.

От 13:00 часа в БТА ще се проведе пресконференция на омбудсмана на Република България Гиньо Ганев. Темата на пресконференцията е: „Нарушаване на правата на потребителите и ограничаване на свободата на стопанската инициатива с въведеното изискване собственици на аптеки да бъдат само магистър-фармацевти. Искане на омбудсмана до Конституционния съд.”

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще бъде гост на детски празник в Дома за деца, лишени от родителска грижа в Драгалевци. Празникът ще започне от 10:00 часа.

От 10.30 часа министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще посети Граничния контролно-пропускателен пункт Златарево (общ. Петрич, обл. Благоевград). По време на посещението ще бъде представена внедрената на пункта локална информационна система за обработка чрез „единен фиш”. Системата се въвежда на всички сухопътни ГКПП на България, които са явяват външна за Европейския съюз граница. Министър Василев ще направи и обход на пункта, за да проследи работата с новата система на службите от граничния контрол.

На посещение в България е вицепрезидентът на Постоянния комитет на европейските лекари и на Лекарската камара на Германия д-р Франк Улрих Монтгомъри. Д-р Франк Улрих Монтгомъри е на посещение у нас по покана на Лекарския съюз. По повод визитата на д-р Монтгомъри в България от съсловната организация ще дадат пресконференция в БТА от 11:00 часа. Участници: д-р Франк Улрих Монтгомъри – вицепрезидент на Постоянния комитет на европейските лекари; д-р Андрей Кехайов – председател на УС на БЛС; д-р Георги Сакакушев – зам.-председател на УС на БЛС; д-р Пламен Демиров – Гл.секретар на УС на БЛС.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще открие конференцията „Алиансът на цивилизациите и отговорността на медиите в мултикултурните общества”. Тя ще се проведе от 10.00 ч. в хотел „Хилтън”, София. Заедно с министър Калфин дискусиите ще бъдат открити от постоянния представител на Програмата на ООН за развитие (ПРООН) в България – Хенри Джаклин. България участва в инициативата „Алианс на цивилизациите” заедно с повече от 80 държави и организации от цял свят.

Областно ученическо състезание “Защита при бедствия и аварии” ще се проведе в София
. Състезанието е неразделна част от общата подготовка на учащите се при формиране на поведение за оцеляване в бедствени ситуации. То се провежда за девета поредна година като част от поредица общински и областни състезания, имащи за цел да проверят знанията и уменията на учениците при бедствени ситуации. По време на състезанието участниците ще бъдат запознати и с мерките за предпазване от нещастия при къпане и плуване през летния сезон. Гости на мероприятието ще бъдат представители от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии, Областна администрация – Област София, Столична община, Национален дворец на децата и др. Стартът на състезанието ще бъде от 11.00 часа в парк “Езерото”, ж.к. “Дружба”-1.

От 21 април 2008 г. Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета „Спортна стрелба” с номинална стойност 10 лева. Автори на художествения проект са Яна Василева и Тодор Тодоров. От 12 часа на 18 април в зала 108 на БНБ ще бъде официално представена монетата.

Международна научна конференция на тема “Световните религии и значението на православието” ще се проведе в Руския културно-информационен център в София. Сред организаторите са научно-изследователската група “Религиозно – философски парадигми и интеркултурен диалог”, Българска академия на науките, Министерството на образованието и науката, като участие ще вземат преподаватели от Софийския университет ”Св. Климент Охридски” и Великотърновския университет ”Св.св. Кирил и Методий”. Конференцията е свързана с Годината на Русия в България. Събитието ще се проведе от 10.00 часа в зала 204 на РКИЦ на ул. “Шипка” , № 34.

Дирекция „Социални дейности” при Столична община организира благотворително тържество за деца и младежи в неравностойно положение по повод Лазаров ден и Цветница. Тържеството ще се състои от 17 часа в градинката на Спортен център в кв.”Стрелбище”, ул.” Йордан Йовков” № 13. По време на мероприятието деца от домовете „ П. Р. Славейков”, “Христо Ботев” и „ Асен Златаров” ще засадят цветя и дръвчета.

От 10.00 до 13.30 ч., в сградата на Българска стопанска камара на ул. “Алабин” 16-20, ет. 7, ще се проведе Семинар на тема „Ново законодателство по химикали - Регламент REACH – основни изисквания и задължения на операторите”.

Атлантическият Клуб в България организира кръгла маса на тема: „Европейски перспективи за енергийно сътрудничество в Черноморско-Каспийския регион”, която ще се проведе от 9 до 13 часа в хотел Шератон, София. Форумът ще бъде открит от министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова, заместник-министърът на икономиката и енергетика Нина Радева и председателя на Комисията по външна политика на Народното събрание Соломон Паси.

Център за култура и дебат „Червената къща” организира от 19.00 ч. в Червена зала дебат на тема: “Лесно ли е да си националист?” Участие ще вземат Боян Расате (Български национален съюз) и Ангел Джамбазки (председател на Национален младежки комитет на ВМРО), които ще влязат в диспут с Десислава Лилова (културолог, Югозападен университет „Неофит Рилски”) и Алексей Кальонски (преподавател по Балканска история, СУ „Св. Климент Охридски).

Центърът за култура и сътрудничество към Френското посолство в София организира конференция на тема: “Финансирането на политически партии и борбата срещу корупцията”. Тя ще се състои във Френския институт от 9,00 до 18,00 часа.

В 9 ч. във фоайето на Ректората на Софийския университет “Св. Климент Охридски” ще бъде открита изложба на географски карти, която в рамките на една седмица ще представя развитието на картографията през вековете. Експозицията е под надслов „Граници, бариери и възможности – регионите в Източна Европа” и се организира съвместно от Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Института по регионална география в Лайпциг, Германия

В 10 часа в община Пловдив кметът Славчо Атанасов ще се срещне с Н. Пр. Цунехару Такеда – посланик на Япония в Република България.
След срещата с посланика, в 11.30, кметът Славчо Атанасов ще присъства на освещаването на поредните 10 нископодови автобуси на „Градски транспорт”, предназначени за превоз на инвалиди и майки с детски колички. От 17 часа в общината, кметът на Пловдив ще се срещне с Христо Стоичков по негово искане.

Община Карлово организира пролетно почистване на града и селищата в района на 18 април от 9.00 часа. В инициативата “Да посрещнем пролетта в един по-чист град!” ще се включат пенсионерските клубове, служителите от Общинска администрация, училища, граждани.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3933 |16.04.2008 Предстоящо на 17 април . 0| 3869 |15.04.2008 Предстоящо на 16 април . 0| 4506 |14.04.2008 Предстоящо на 15 април . 0| 3817 |13.04.2008 Предстоящо на 14 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads