Реклама / Ads
0| 4204 |29.05.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 30 май

.
Заседава НС; връчват традиционните годишни Ботевски литературни награди; организират Благотворителен бал за средства за диагностика на тежки форми на очни заболявания при децата; правят национална творческа среща на българските бардове “Морски струни”.
 

В 9 часа ще започне заседанието на парламента.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще закрие Седмицата на социалната политика, организирана съвместно с Европейската комисия и с подкрепата на Европейския социален фонд в хотел „Хилтън” от 9.30 часа. Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова също ще бъде сред основните говорители при закриването на Седмицата на социалната политика. Ксавие Бертран, министър на труда, на семейството, на социалните връзки и солидарността на Франция, ще бъде на посещение в България, за да участва във форума. Той ще произнесе реч в 10.20 часа и ще се срещне с Емилия Масларова. Двамата министри ще подпишат двустранно споразумение за борба с нелегалния труд в 11,30 часа в присъствие на пресата, след което ще последват кратки изказвания.

Заместник-министърът на външните работи Любомир Кючуков ще участва в Третата сесия на Смесената комисия „България-Баден-Вюртемберг”, която ще се проведе в германския град Елванген. Любомир Кючуков ще подпише Съвместния протокол за работата на сесията заедно с министъра по европейските въпроси на Баден-Вюртемберг Вили Щехеле.

 

Министър-председателят Сергей Станишев ще разговаря на работен обяд с председателя на парламента на Кралство Норвегия Турбьорн Ягланд. Той е у нас по покана на българския си колега Георги Пирински. В делегацията на госта са включени Тове Скарщейн, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Норвегия в България, както и членове на парламента на Кралство Норвегия.

От 10.30 ч. в Министерство на здравеопазването се организира пресконференция във връзка с 31 май – Световния ден без тютюнопушене. Световният ден се отбелязва от 20 години в целия свят, като всяка година Световната здравна организация насочва вниманието на обществото към различни теми. Тази година темата е: Младите хора – независими от тютюнопушенето!

По повод международния Ден на детето - 1 юни в двора на Клиниката по педиатрия в Александровска болница ще бъде изрисувана оградата пред обновената детска площадка. Събитието ще се проведе от 11.30 часа.

Конференция на тема „Мостът между училището и бизнеса – успешни практики” ще се проведе от 11:00 до 13:30 часа в конферентната зала на хотел “Света София”, гр. София, ул. “Пиротска” 18.

107-ми състав на СРС ще разгледа на трето заседание наказателно дело от общ характер, заведено срещу Валентин Димитров, обвинен за валутни престъпления (чл. 251, ал.1 от НК) от 9.30 часа, в зала 13-Б (киносалона).

3-ти състав на СРС ще разгледа на трето заседание наказателно дело от общ характер, заведено срещу Георги Станчев (служител в Пощенска банка), обвинен в съставяне на официални документи, в който е удостоверил неверни обстоятелства (чл. 311, ал.1 от НК). Делото ще започне от 9.30 часа в зала 3.

Заместник-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев ще представи на пресконференция информация как са изпълнени целите за миналата година за разделно събиране и оползотворяване на масови разпространени отпадъци – от опаковки, от моторни превозни средства, масла.
В пресконференцията ще участват и представители на организациите по оползотворяване на отпадъци от опаковки, МПС и масла. Срещата с медиите ще бъде в 12.30 часа в залата на партера в сградата на МОСВ на ул. „Ул.Гладстон”№67.

В 13.00 ч., вицепремиерът Меглена Плугчиева ще даде пресконференция в Гранитна зала на Министерския съвет по повод текущото изпълнение на предприетите действия по препоръките на Европейската комисия, свързани с усвояването на средствата по предприсъединителните и оперативните програми.

В 11 часа в София прес ще се проведе пресконференция по повод информационната кампания за ученици „Карго – изгубена невинност”.

Семинар „Насърчаване на инвестициите: новото законодателство“ ще се проведе от 10,00 ч. в НДК, зала 6. Форумът е организиран от Министерство на икономиката и енергетиката и Италианският институт за външна търговия.

От 18.00 ч. в Руския културно-информационен център „Арт-театър” ще представи спектакъла „Копче за сън” от Валери Петров.

Вицепремиерът и министърът на извънредните ситуации Емел Етем ще представи нова детска интернет страница, като част от инициативите на министерството, посветени на превенцията срещу бедствията и авариите. Тя ще бъде със собствен адрес и ще е част от официалния сайт на МИС.
Ппрезентацията ще бъд в зала 2 на МИС от 13 ч.

В 10.30 часа на “Дондуков” 2 президентът Георги Първанов ще се срещне с председателя на парламента на Кралство Норвегия Турбьорн Ягланд.

Орденът на рицарите тамплиери на Йерусалим в България получи много ценна придобивка - книга, издание на тайния архив на Ватикана. Официалното представяне на книгата "Процесът срещу тамплиерите" на издателство "Скриниум" ще бъде от 11.00 часа в Националния археологически музей в София.

От 13.00 ч. на 2-ри ет. в централата на КНСБ (пл. Македония 1) ще се проведе Национална конференция, на която ще се дискутира как може финансово-контролната система на страната да заработи ефективно, което да се отрази конкретно на борбата с организираната престъпност и корупцията у нас. Конференцията е открита за журналисти.

Полицейска акция “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” ще се проведе на територията на цялата страна. По този повод от 11 часа в сградата на КАТ ”Пътна полиция” /бул.Драган Цанков” 33/ ще бъде дадена пресконференция.

От 10:00 часа на стадиона на Национална спортна академия ще се проведат състезанията от регионалния кръг на Ученическа спортна олимпиада GLOBUL START 2008. От 14:00 часа ще се състои официалната церемония по награждаването на победителите от втория кръг на Третата ученическа спортна олимпиада GLOBUL START 2008.

В 15.00 ч. В София прес ще бъде дадена пресконференция от Институт за икономика и международни отношения – София и Младежка инициатива за развитие – Варна. На срещата с медиите ще бъде представен проект „Активни младежки инициативи”, осъществяван с финансовото съдействие на Европейската комисия „Програма за развитие на гражданско общество”.

От 10.00 до 12.00 часа в Богословския факултет на Софийския университет "Св.Климент Охридски" се организира семинар на тема "Евхаристията и съвременната практика на причестяването в България".

Представители на коалицията от 30 природозащитни и неправителствени организации "За да остане природа в България" ще се срещнат с ръководството на Държавна агенция по горите по повод последните значителни замени на държавни гори край морето и планинските курорти.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу прокурорите Боян Тошев и Георги Манасиев, съобщиха от съда. Обвинението е, че Тошев е поискал от Манасиев 30 000 лева, срещу които е трябвало да му съдейства пред главния прокурор, като го предложи за началник на Районната прокуратура във Варна. Заседанието ще започне в 9.30 часа.

От 18.30 ч. в Централния военен клуб ще се състои церемонията по връчване на традиционните годишни Ботевски литературни награди на Издателство „Христо Ботев”. От 13.30 ч. в зала №1 на Столична община /ул. „Московска” ет.2/ ще се проведе пресконференция, в която ще вземат участие членовете на международното жури, Степан Александрович Солженицин, Андрей Иванов – председател на Столичния общински съвет и тазгодишните носители на Ботевските литературни награди.

За отбелязване на Международния ден на детето – 1 юни, Държавната агенция за закрила на детето организира редица прояви през целия месец юни, посветени на правата и закрилата на децата. В навечерието на празника – 30 май от 10.30 до 13.30 ч. пред НДК /билетен център/ ще се проведе детско шоу за безопасността на децата на пътя, подготвено заедно с Национален клуб “Би-бит”. Поканени са деца от столични училища и детски градини, които ще се включат индивидуално и отборно в различни забавни игри и състезания.

В офиса на Агенция за регионално развитие и бизнес център – Видин от 11.00 часа ще се проведе пресконференция във връзка с резултатите от проведено изследване на гражданския сектор.

Втори национален конкурс за съвременна хореография ще се проведе от 19 часа в Център за култура и дебат ”Червената къща”

Фондация "Хоризонти" организира кръгла маса по проекта "Подкрепа за развитие на НПО за хората с увреждания в България", финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет” - за участници от цялата страна. Форумът ще се проведе от 11 ч. в хотел Рила, зала 2.

За втора поредна година Лайънс Клуб ”София-Сердика” организира Благотворителен бал за набиране на средства за диагностика на особено тежки форми на очни заболявания при децата. Представителното събитие е под мотото “Две хубави очи” и се провежда под почетния патронаж на Зорка Първанова. Благотворителната инициатива ще се състои от 19.00ч., в Дом-2 на Резиденция Бояна.

Традиционната Годишна изложба на Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” ще бъде открита в 18.00 часа в галерията на СБХ на ул. „Шипка” 6 в София.

Издателска къща „Христо Ботев” по случай 160 години от рождението на Христо Ботев учреди Международна Ботевска награда. Връчването на наградата ще бъде от 18, 30 в Централния военен клуб. Наградата ще бъде връчена от кмета на София Бойко Борисов.

В 10 часа в БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Правата на българските граждани на единния европейски пазар на труда Какво трябва да знаем, когато искаме да работим, учим и пребиваваме като граждани на ЕС във всяка една от неговите страни? Как да използваме правата и придобивките на европейския социален модел?”

В 11 часа в БТА Конфедерацията на сдруженията в автомобилния транспорт ще разясни на пресконференция проблемите в автомобилния транспорт и протестите в бранша срещу бездействието на управляващите.

В 12 часа в БТА Българската антиталасемична организация ще даде пресконференция.

Откриването на заключителната фаза на детския футболен турнир „Искам да бъда”ще се състои от 16,00 ч. на стадион „Локомотив” в град Дряново. Официални гости ще бъдат д-р Иван Николов - Кмет на Община Дряново, областните управители на Велико Търново и Габрово и представители на ДАМС и БФС.

І международен конгрес по специална защита ще се проведе от 30 май до 1 юни в град Правец. Тематиката съдържа основен преглед на всички практически прийоми на самозащитата и лекционен материал свързан с правните норми и психологическото равновесие.

КНСБ и Национален браншов синдикат „Висше образование и наука” (ВОН–КНСБ) откриват кампания за запознаване на работещите във ВУ и институтите на БАН с новия Договор на ЕС, с Хартата за фундаментални права, Хартата на европейските учени и Етичен кодекс на изследователи и служители. Първият форум ще се проведе от 13.00 часа в гр. Пловдив в Заседателната зала на Ректората на Университет по хранителни технологии с любезното съдействие на ректора – проф. Георги Вълчев и председателя на Университетския синдикат при ВОН-КНСБ – проф. Атанас Георгиев.

От 10 часа в зала Конферентна на „Санкт Петербург”, кметът на Пловдив Славчо Атанасов ще открие Националната конференция за превенция на асоциалното поведение при малолетни и непълнолетни. Форумът ще продължи до 16 часа.

От 14.00 ч. в зала “Васил Караиванов” - Община Карлово, ул. “Петко Събев” 1 ще се проведе национална кръгла маса на тема “Проблеми на розопроизводството и розопреработването” под патронажа на кмета Общината инж. Найден Найденов. Инициативата е на Партията на българските жени. От 16. 00 часа ще се проведе пресконференция.

От началото на годината до 20 май 2008 г. от дома в село Могилино са изведени 16 деца и младежи, за които е осигурена по-добра грижа в защитени жилища и центрове за деца с увреждания. На 30 май т.г. предстои среща на всички партньори в село Могилино.

В 10.00 часа на Голф игрище „Аспарухово” ще се проведе обучение за запознаване на варненските деца с основите на голфа. В 14.30 часа в Спортен комплекс “Младост” ще се проведе детско състезание по голф. В 20 часа кметът Кирил Йорданов ще връчи наградите на Работническия спортен фестивал’2008 в ресторант “Шрек”, Морската градина.

Федерация „Справедливост – България” организира молебен и възпоменателен митинг в памет на жертвите от «Възродителния процес» от 16.00 в село Медовец, община Дългопол, област Варна. Преклонение пред жертвите ще отдаде и лидерът на партия „Новото време” Емил Кошлуков.

Българо-гръцки бизнес симпозиум за развитие на туризма и трансграничното сътрудничество организират Гръцко-българската търговско-промишлена палата, неправителствените организации "Хармония", "Заедно" и "Надежда", и група консултантски компании - "АС Консулт 2005", "Аргобул" и "Лизинг груп". Проявата ще се състои от 30 май до 1 юни 2008 г. в хотел "Рила" в Боровец.

На 30-31 май 2008 г. в Несебър за девети път ще се състои Национална творческа среща на българските бардове “Морски струни”.

Председателят на УС на БЛС д-р Андрей Кехайов ще се срещне с лекари и специалисти в Добричка област. Д-р Кехайов ще посети общинската болница в гр. Генерал Тошево. От 12ч. в Окръжната болница в гр. Добрич е предвидена среща и с журналисти. Следобед председателят на УС на БЛС ще присъства на конференцията по хемодиализа и седмата национална конференция по клинична хомеопатия, които ще се проведат в к.к. Албена, с участието на над 1000 лекари от страната и чужбина.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3969 |28.05.2008 Предстоящо на 29 май . 0| 4201 |27.05.2008 Предстоящо на 28 май . 0| 4148 |26.05.2008 Предстоящо на 27 май . 0| 4129 |25.05.2008 Предстоящо на 26 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads