Реклама / Ads
0| 4081 |17.05.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 18 май

.
Ръководството на Националния кризисен щаб представя обобщена информация за извършената от щаба работа и изразходваните средства; продължават протестните действия на работниците от „Кремиковци”.
 

Министър-председателят Сергей Станишев ще посети газонаходището в с. Девенци, където ще проследи редовното тестване на газовия залеж. По-късно в индустриалния квартал на Червен бряг, премиерът ще направи първата копка на мрежата за газификацията на града. Същия ден в Монтана Сергей Станишев ще посети пречиствателната станция в Монтана, която е най-големият обект на територията на Северозападна България, финансиран по ИСПА.

От 13.00 часа ръководството на Националния кризисен щаб ще даде пресконференция в Гранитна зала на Министерския съвет. В нея участие ще вземат председателят на НКЩ Тодор Модев, членове на щаба и експерти. Ще бъде представена обобщена информация за извършената от щаба работа и изразходваните средства.

От 15.00 часа ще проведе редовният брифинг на Централната избирателна комисия за европейски на национални избори в Зала „София” в сградата на бившия партиен дом.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще посети на Ракитово
. В 10.30 часа Георги Пирински и министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще направят първа копка на Комплекс за социални услуги за възрастни хора. В 11.00 часа председателят на парламента ще посети Дневния център за деца с увреждания, който е с капацитет 24 деца. По-късно Георги Пирински и социалният министър ще се срещнат с възрастни хора от общината и ще отговарят на техни въпроси.

Състав на Софийски градски съд ще заседава от 9.00 часа за убийството на Милчо Бонев – Бай Миле и петима от гардовете му от юли 2004 година. От 9.30 часа 10 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото за опит за покушение срещу Илиян Варсанов. Димитър Вучев – Демби и други шестима бяха осъдени на по15 години затвор на 15 март 2009 г.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще участва в Петата световна среща на българските медии от 14.30 часа в гранд хотел „Поморие” в гр. Поморие. Той ще направи презентация на тема: „Икономиката на България”.

От 11.00 часа в конферентната зала на пресклуб „София прес” ще се проведе редовната седмична пресконференция на партия Българска нова демокрация.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще направи двудневно работно посещение в Бургас на 18 и 19 май. От 14.30 часа в Гранд хотел „Поморие” транспортният министър ще вземе участие в третия панел: „Туризъм по време на криза. Иновации и стратегии” на Петата световна среща на българските медии. Той ще направи презентация на тема „Транспортната инфраструктура – предпоставка за развитието на туризма”.

От 17.30 часа в къща-музей „Градски бит” ще бъде открита веществената изложба „Домът на границата на две епохи”, посветена на Международния ден на музеите.

От 12.00 часа в пресклуб „София прес” Националната художествена галерия ще представи проекта за създаване на Софийски арсенал – музей на съвременното изкуство.

В зала “Сердика” на хотел “Шератон” ще се проведе конференция на тема „Капацитет за усвояване на структурните фондове на регионално и местно ниво”. Резултатите от направено проучване от Министерството на финансите за подобряване капацитета на местната власт при усвояване на структурните фондове ще бъдат представени на кратък брифинг от 10.00 часа в зала „Сердика”, непосредствено преди конференцията.

Веселин Марешки и други членове от листата за европейски парламент на партия Българска Социалдемокрация ще дадат пресконференция от 12.00 часа в БТА.

С научна конференция “Преходи и граници” Факултетът по славянски филологии ще отбележи 20-годишнината от възстановяването на демокрацията в Югоизточна Европа и своята 121-ва годишнина. Участие в събитието ще вземе д-р Желю Желев, президент на България 1990 – 1997 г. Тържествената сесия започва в 10.00 часа в Аулата на Ректората на Софийски университет „Свети Климент Охридски”.

От 10.00 часа в сградата на Министерството на държавната администрация и административната реформа ще бъдат разгледани заявленията на кандидатите в обявената от МДААР процедура на договаряне с обявление с предмет “Изработка и доставка на печати за секционните избирателни комисии за изборите за народни представители през 2009 г.”.

Очаква се да продължат протестните действия на работниците от „Кремиковци”. Стачката ще започне в 6.00 часа сутринта в комбината.

От 10.00 часа в Пета градска болница министърът на здравеопазването Евгений Желев ще открие база на Центъра за спешна медицинска помощ в София. От 11.00 часа в ЦСМП София министър Желев ще участва в официалната церемония по предаване на 22 коли за транспорт на хемодиализно болни на територията на София. Д-р Желев ще връчи ключовете на автомобилите на директора на ЦСМП - д-р Георги Гелев и ще разгледа обновената база на спешната помощ. Ще бъде извършен и тържествен водосвет на новите автомобили.

От 11.00 часа в заседателната зала на БСК ще се проведе пресконференция на тема: „Предложения за промени в системата на пенсионно и социално осигуряване”.

Висшето училище по застраховане и финанси, Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Асоциацията на българските застрахователи организират церемония по връчването на наградата „Застраховател на годината 2008”. Тя ще се състои от 18 часа в Кемпински хотел Зографски, зала София.

Симеон Сакскобургготски ще бъде гост на конференция, посветена на държавническото дело на Цар Борис ІІІ. Събитието ще се проведе от 18.00 часа, във Военната академия „Г.С. Раковски”. Поканени са видни наши учени и общественици.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4278 |14.05.2009 Предстоящо на 15 май . 0| 3993 |13.05.2009 Предстоящо на 14 май . 0| 3946 |11.05.2009 Предстоящо на 12 май . 0| 4231 |10.05.2009 Предстоящо на 11 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads