Реклама / Ads
0| 4179 |21.05.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 21 май

.
Заседава Народното събрание; младите учени призовават държавата за инвестиции в "сивото вещество"; пресконференция за децата с диабет - "проблем за държавата".
 

Редовно заседание на Народното събрание ще се проведе от 9.00ч.


Редовно заседание на Министерски съвет ще се проведе от 10.00ч.


Столичен общински съвет ще заседава от 10.00ч.


Състав на Софийски градски съд ще заседава по дело срещу Николай Методиев – Пилето. Делото ще се гледа от 9 часа.


Във Военната академия „Г.С. Раковски” се провежда семинар по инициатива на Центъра за поуки от практиката на американските Сухопътни сили. Семинарът ще бъде с международно участие с представители на САЩ, България и Украйна. Обучението е свързано със споделяне на опита в сферата на поуките от практиката и анализа.


От 11.00 ч. в Големия салон на БАН ще се проведе тържествено събрание посветено на “24 май - Ден на българската просвета, наука и култура и на славянската писменост”. Официални гости поканени да присъстват са президентът на Република България - Георги Първанов, председателят на Народното събрание –Георги Пирински, министър – председателят на Република България - Сергей Станишев, членове на Общото събрание на БАН, академици, член-кореспонденти и чуждестранни учени – българисти.


От 10.00 ч. в сградата на КНСБ ще се проведе съвместно заседание на Консултативните съвети на федерациите на КНСБ от материалния сектор, от бюджетната сфера и Националния стачен комитет. Ще бъдат обсъдени проявленията на икономическата криза в отделните браншове и отрсли и предстоящите синдикални действия. Резултатите от заседанието ще бъдат оповестени на пресконференция от 12.30 ч. в залата на 11. ет.


От 10.00ч. в София прес Сдружение на младите учени „Когито“ и 2Х3Х, Синдикат образование към КТ „Подкрепа“, Национална федерация Техническа индустрия, наука, информатика към КТ „Подкрепа“ и Независим учителски синдикат към КНСБ ще проведат пресконференция на тема: „Младите учени и синдикатите в образованието и науката изискват България да стане развита държава чрез инвестиции в “сивото вещество“.

От 12.00ч. Инициатива „Граждани за София“, Граждански общински съвет /ГОС/ и Екологични организации от София ще дадат пресконференция в София прес на тема: Побългаряваме ли Европейския съюз? Сбърканият проект за магистрала Люлин и „предизборното“ пришпорване за откриването й ще доведе до допълнителни разходи за Общината.


В 10:30 часа, в Министерството на труда и социалната политика, министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, в присъствието на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова, ще подпише два договора с Агенцията за социално подпомагане за изпълнение на проекти по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

В БТА от 12 часа ще се проведе пресконференция с тема "Децата с диабет - проблем на държавата."

Двудневна Международната конференция на тема: „Отпадъци и ресурси – България” 2009, ще се проведе в София. Началото на конференцията е от 10.00ч.

В резиденция „Евксиноград” ще се състоят двустранните разговори между правосъдните министерства на България и Словакия. В 11,30 часа в резиденция „Евксиноград” ще се започне пресконференция, на която двамата министри ще представят резултатите от срещата, параметрите на споразумението и ще отговорят на въпроси на представителите на медиите.

Българска асоциация за изучаване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания „Акад. Т. Ташев” съвместно със Албена АД организират „8- ми международен симпозиум по затлъстяване и съпътстващи заболявания” в курорта Албена .

Премиерът Сергей Станишев ще открие от 16.30 ч. двудневния Международен икономически форум „Струма” в Благоевград. Форумът в зала „Аудиториум” на Американския университет в града е на тема „Стимулиране на местните власти и бизнеса в условията на глобална рецесия”.

В курорта Златни Пясъци, Агенцията по заетостта организира конференция “15 години EURES и бъдещото на мобилността на европейския пазар на труда”.

Започва организираното от Министерството на извънредните ситуации национално пълномащабно учение „Защита 2009”
. При старта на учението, между 07.10 и 07.20 часа ще бъде задействана локалната сиренна система на АЕЦ “Козлодуй” за 12 километровата зона. Темата на учението е: „Дейност на органите за управление, силите за реагиране и комуникационно - информационната система по въвеждане на плановете, вземане на решения и действие на силите при провеждане на мероприятия за защита на населението и националното стопанство при радиоактивно замърсяване в резултат на обща авария в „АЕЦ Козлодуй”. Практическа проверка на дейностите по Външния авариен план за „АЕЦ - Козлодуй”.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3912 |19.05.2009 Предстоящо на 20 май . 0| 3913 |18.05.2009 Предстоящо на 19 май . 0| 4081 |17.05.2009 Предстоящо на 18 май . 0| 4277 |14.05.2009 Предстоящо на 15 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads