Реклама / Ads
0| 4101 |31.07.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 1 август

.
Заседава ВС на БСП; честват 120-годишнината от създаването на Българските държавни железници и Денят на железничаря; започват чествания на 105-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание; започва Националният събор на левицата – Бузлуджа 2008.
 

 

Висшият съвет на Българската социалистическа партия ще проведе заседание в 10.30 часа в централата на партията на „Позитано” 20.

От 10.00 часа в Министерството на държавната администрация и административната реформа ще бъдат отворени ценовите предложения на участниците в обявената от МДААР обществена поръчка за “Мониторинг на изпълнението на специализирано обучение по английски език за работа с институциите на Европейския съюз”.

Министерството на здравеопазването ще даде пресконференция от 10.00 часа по повод кампанията - Световна седмица на кърменето „Подкрепа за кърмещата майка“. Събитието ще се състои в Пресклуб “София прес”.

Кметът на София Бойко Борисов ще даде пресконференция в 11.30 часа в официална зала на Столична община. На пресконференцията ще бъдат представени одитния доклад на Сметната палата за изпълнението на бюджет 2007 г. и разпределението на средствата от СУСОФ .

От 13.00 часа вицепремиерът Меглена Плугчиева ще се срещне с министъра на земеделието и храните Валери Цветанов и неговия екип, с изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” Атанас Кънчев и с изпълнителния директор на Агенцията по рибарство и аквакултури Пламен Камбуров.

От 10.00 часа в Синдикалния дом на културата на транспортните работници в България в София ще се чества 120-годишнината от създаването на Българските държавни железници и Денят на железничаря.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев ще представи Експортната политика на България за периода 2008 – 2013 г. пред членовете на Съвета за икономически растеж, научните среди и депутати, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката. Дискусията ще се проведе от 14.00 ч. в зала “Мусала” 1 и 2 на хотел “Хилтън”.

Столична община, район “Илинден” и народно читалище “Роден край” организират лятната естрада с празнични концерти с богата фолклорна програма по повод 105-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание и 20 години от създаването на района. Честването ще започне от 18.00 часа в кв. “Гевгелийски”.

От 11.00 часа в Пресклуба на БТА екипът на фондация „За Нашите Деца” ще даде пресконференция на тема: “Защо родилки захвърлят бебетата си? Причини за престъпното родителско поведение срещу деца”.

Националната развъдна асоциация на млеко- и месопроизводителите ще даде пресконференция в БТА в 14.00 часа. Темата е: “Хаосът в българското животновъдство”, а участници ще бъдат Христо Друмев - председател на асоциацията, и членове на УС, млеко- и месопроизводители от различни региони на страната.

„Бъдещето на аптеките в България” е темата на съвместната пресконференция на Българска нова демокрация и Съюза на фармацевтите. Пресконференцията ще се проведе от 11.30 часа в конферентната зала на пресклуб София прес. Участници в брифинга от страна на БНД ще са председателят Николай Свинаров, заместник-председателят Лидия Шулева и Ваня Цветкова, член на Централния изпълнителен съвет на партията. Съюзът на фармацевтите ще представляват председателят Мирослав Ненчев и София Захариева, член на Управителния съвет на съсловната организация.

От 18.00 часа в галерия „Средец” на Министерството на културата ще бъде официално открита изложбата на Крум Шопов „Картини”. Куратор на експозицията е внучката на художника Павлина Шопова, специалист по визуални изкуства, възпитаник на „Нов български университет”.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще се срещне с протестиращите животновъди в Кърджали. На срещата ще присъстват представители от Областна дирекция „Земеделие и гори”, Общинските служби „Земеделие и гори”, Областна разплащателна агенция и Регионалната ветеринарномедицинска служба. Срещата на министър Цветанов ще се проведе в Конферентна зала „Арпезос” в х-л Арпезос от 18.00 часа.

От 19.45 часа на връх Шипка ще започне Националният събор на левицата – Бузлуджа 2008 с ритуал в чест на боевете на Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и 130-тата годишнина от Освобождението на България.

В Царево продължава Първият световен симпозиум по мановия мед. От 9.00 до 13.00 часа работно заседание ще проведе Международната комисия по меда. Ще бъдат обсъдени принципите и основни понятия в дегустацията на. ще бъдат направени дегустация и анализ на качествата на видовете манов мед.

Започва фестивалът на бразилската култура във Варна. Фестивалът ще продължи 13 дни, като се очаква това да се превърне в артистичен маратон в света на модерното бразилско изкуство и екзотична кухня, заяви посланикът на Бразилия в България Пауло Воловски.

По повод столетието на гениалния немски диригент и голям приятел на българското изкуство Херберт фон Караян в Русе ще има площадни филмови нощи, посветени на творчеството му
. В рамките на три нощи от 1 до 3 август за меломаните от двата бряга на Дунав ще бъдат показани по късна доба безплатно на площад "Свобода" филмирани изпълнения на "Фалстаф" от Джузепе Верди с Райна Кабаиванска, творби на Чайковски и Рахманинов, изпълнени от прекрасния български пианист Алексис Вайсенберг и "Реквием" на Джузепе Верди с участието на хора на Софийската национална опера. Всички записи са под диригенството на Херберт фон Караян.

От днес влизат в сила одобрените от ДКЕВР нови цени на водоснабдителните и канализационни услуги на 39 ВиК оператора в страната. Корекцията в цените за различните населени места ще бъде между 0.01 лв. (куб.м. и 0.33 лв.) куб. м.

От днес във всички в Централно управление на ДФ „Земеделие” - Разплащателната агенция започва приемът на проекти по мярка 111 „Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания” по Програмата за развитие на селските райони. По мярката се предоставя помощ за обучения, които ще се провеждат чрез курсове и информационни дейности в областта на земеделието и горите.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4533 |30.07.2008 Предстоящо на 31 юли . 0| 3908 |29.07.2008 Предстоящо на 30 юли . 0| 4076 |28.07.2008 Предстоящо на 29 юли . 0| 3890 |27.07.2008 Предстоящо на 28 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads