Реклама / Ads
0| 4286 |31.01.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 1 февруари

.
Заседава НС; обсъждат готовността на България за присъединяване към Шенген; отчитат циганската интеграция; във фотоизложба млади българи показват околосветското си пътешествие.
 

 

Народно събрание ще проведе редовното си заседание от 9.00 часа.

Министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем свиква работна среща директорите на регионалните дирекции на МДПБА. Основните теми са свързани с подготовката за откриването на оперативните комуникационно-информационни центрове на министерството, които се изграждат в областните градове в съответствие със Закона за защита при бедствия.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще участва в Неформална среща на министрите по въпросите на социалната политика и заетостта. Ще бъде подписано и Споразумение за сътрудничество между Министерството на труда и социалната политика на България и Министерството на труда, семейството и социалните въпроси на Словения.

Семинар на тема „Ключови компетенции на българските работодатели за активно участие при формиране на политиките за секторно индустриално развитие в Европейския парламент” ще се проведе на 1 февруари т.г. от 9.30 до 15.00 ч, в БСК ул. Алабин 16-20, ет.1. Семинарът се провежда в рамките на проект, финансиран от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

Ще се проведе конференцията “Готовност на България за присъединяване към Шенгенското пространство”, организирана от института “Отворено общество”, на 1 февруари, петък, от 9.30 часа в хотел “Радисън”. Експерти на “Отворено общество” ще представят гражданско наблюдение за степента на готовност на страната за присъединяване към Шенген, напредъка и предстоящите ангажименти на отговорните институции за покриването на критериите за членство в Шенгенската зона.

Холандският министър по европейските въпроси Франс Тиммерманс пристига на посещение в България по покана на българския си колега Гергана Грънчарова. Поканата е била отправена, след като двамата министри са обсъдили в Брюксел филма на Би Би Си „Изоставените деца на България” и отзвука, който той е предизвикал в холандското общество след излъчването си по холандската телевизия. Министър Тиммерманс е бил поканен да види и прецени сам мерките, взети от българските власти по случая Могилино. Програмата на министрите включва посещение на Дома за деца в с. Могилино, работна среща в община Две могили в присъствието на кмета на общината и експерти в областта на социалните грижи и закрилата на децата. Брифинг с министър Франс Тиммерманс и министър Грънчарова ще се проведе в община Две могили на 1 февруари 2008 г. в 15.15 часа.

Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Борислав Китов и заместник-председателят на комисията Нигяр Сахлим ще представят инициативата Парламентарен консенсус за борба със социалнозначими заболявания на 1 февруари 2008 г. от 10.30 часа от трибуната за изявления в Народното събрание.

Институтът за следдипломна квалификация, отделение при Университета за национално и световно стопанство, съвместно с “Буллброкерс” ЕООД и Националната школа по мениджмънт, организира среща с представители на медиите на тема “Реформирането на договорната основа на Европейския съюз като изпитание за гражданите” от 10 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство – София. За лектори са поканени евродепутати, експерти от Министерството на външните работи, журналисти и преподаватели от УНСС.

Българския съюз на индустрията за сигурност ще даде пресконференция от 11.00 часа в Национален пресклуб “София прес”. Тема на пресконференцията ще бъде новият Закон за частната охранителна дейност и в нея ще участват председателите на болшинството сдружения в частния сектор за сигурност.

Годишния доклад “Ромската интеграция в България – 2006” и обсъждане на препоръките от доклада ще се представи в Информационния център на Европейския съюз на ул. “Московска” № 9 от 11 до 13 часа.

Пресконференция по повод представянето на проект „В помощ на пациентите с множествена склероза” ще се проведе от 12. 00 часа в пресклуба на БТА. Проектът се реализира по инициатива на евродепутата Филиз Хюсменова и е финансиран от парламентарната група на либералите АЛДЕ в Европейския парламент в рамките на кампанията на АЛДЕ за защита правата на пациентите.

Продуцентска компания "Art winner" ще даде пресконференция от 11 часа в пресклуба на БТА, на която ще бъде обсъдена предстоящата премиера на филма “Дом”. Лентата е отговор на филма за Могилино, излъчен по Би Би Си.

Кръгла маса на тема “Гласът на пациентите” ще търси възможности за по-добро управление в здравния сектор. Тя ще бъде открита в зала „Арена” на хотел „Арена ди Сердика” на 1 февруари в 10.00 часа от д-р Илко Семерджиев, председател на Международния институт по здравеопазване и здравно осигуряване.

Кръгла маса на тема „Просперитетът обича свободата“, посветена на философията и творчеството на Айн Ранд ще се проведе от 13 до 20.30 часа в Заседателна зала 1 на СУ „Св. Климент Охридски“.

11- годишният Даниел Василев, най-малкият българин, изкачил се до базовия лагер на 5200 м под Еверест и 17-годишната му сестра Рада Василева представят във фотоизложба околосветско пътешествие.
Точно година след старта на обиколката на Земята, предприета от семейство Василеви, което живее в Оксфорд, децата представят във фотографии пътуването от най-южната точка на Тасмания до базовия лагер на Еверест. Изложбата „На фокус: светът” се открива в София, в галерията на ул. „Шипка” 7 и ще може да бъде разгледана до 15 февруари.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4897 |30.01.2008 Предстоящо на 31 януари . 0| 4077 |29.01.2008 Предстоящо на 30 януари . 0| 4067 |28.01.2008 Предстоящо на 29 януари . 0| 4048 |27.01.2008 Предстоящо на 28 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads