Реклама / Ads
0| 3709 |22.10.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 23 октомври

.
Заседава НС; обсъждат оптимизирането на бизнеса и създаване на работни места; откриват конференция на тема: „Деца и родители заедно онлайн = мисия (не)възможна”.
 

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева в 10.30ч. ще се срещне с председателя на парламентарната група на Християн-социалния съюз в Ландтага на германската провинция Бавария Георг Шмид. В 11.00ч. ще започне парламентарният контрол.

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще връчат договори на общини за проекти по Програмата за развитие на селските райони. На събитието ще присъства и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева. Събитието ще се състои в „Зала София” на „Гранд Хотел София” от 13.00 ч.

От 9.00 ч. в зала „Мусала” 2 на Хотел „Хилтън”ще започне конференция на тема: „Оптимизиране на бизнеса и създаване на работни места”.

Конференция на тема: „Деца и родители заедно онлайн = мисия (не)възможна” ще бъде открита в 09:30 в зала “Мати”, НДК. Участие в конференцията ще вземат всички страни партньори по проекта, участници от училищата и семействата в проекта, български представители на неправителствения сектор, както и експерти от Министерството на образованието, младежта и науката; Държавната агенция за закрила на детето; Центъра за развитие на човешките ресурси.

От 11.00ч.в София прес Българска асоциация за рекреация, интерграция и спорт (за хора в неравностойно положение) ще даде пресконференция за представяне на организацията и целите й за пълна прозрачност в дейността.

От 15:00 часа брюкселско време, европейският комисар за защита на потребителите Меглена Кунева ще дискутира онлайн с потребители от ЕС.

Комисията за защита от дискриминация в партньорство с Български съвет за бежанци и мигранти организира от 9,30 ч. в София, бул.”Драган Цанков” 35, заседателна зала в административната сграда на КЗД, втора кръгла маса „Диалог за стратегическо партньорство в интеграцията на имигрантите”.

Вторият етап от фотоизложба „На кого е мила Рила?” ще бъде открита от 11.00 ч. в метростанция „СУ Св. Климент Охридски”. Това ще е първата културна проява в новата станция и се осъществява с официалното партньорство на Столична община.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие национална конференция „Здравословни работни места. Оценка на риска на работното място” в 10:00 часа, в хотел „Хилтън” (зала „Мусала 2”). Форумът е част от Европейската седмица по безопасност и здраве при работа и се провежда в рамките на Европейската кампания „Здравословни работни места. Добре е за теб. Добре е за бизнеса”.

В 10 ч. министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев ще открие реновираната „Клиника по нефрология” и компютърен томограф в „Клиниката по образна диагностика” в Александровска болница.

От 10.00 до 13,30ч. Център за защита правата в здравеопазването и Български пациентски форум ще проведат кръгла маса на тема: "Лекува ли Наредба 34"? в пресклуба на БТА. Във форума участие ще вземат Гиньо Ганев, омбудсман на Република България; Теодора Захариева, председател на УС на ЦЗПЗ, Владимир Томов, председател на Алианс на редките болести в България; Елисавета Котова - Национална асоциация на родителите на деца, болни от диабет; д-р Станимир Хасърджиев, председател на Хепасист; д-р Стойчо Кацаров; Деян Денев - АРФАРМ; проф. Мила Власковска - зам.-министър на здравеопазването ; д-р Албена Златарева - зам. -директор на НЗОК; д-р Лъчезар Иванов - председател на Парламентарната комисия по здравеопазване.

В 9.00ч. ще се проведе заседание на делото срещу Николай Арабаджиев.

Два нормативни акта, разработени от юристи на МВР, ще бъдат представени от 14.00 часа в Заседателната зала на МВР. Поканени са представители на неправителствени организации и синдикалните структури в министерството.

В аулата на СУ. „Св. Климент Охридски” т 10.00ч. ще се проведе семинар на тема: "Пътят на идеята", организиран от рисковия инвестиционен фонд NEVEQ, българските живи лаборатории - Digital Spaces Living Labs, Българската мрежа на бизнес ангелите и Microsoft.
В 9.00ч в зала 1 се провежда и научна конференция, посветена на 150 години от рождението и 50 г. от смъртта на акад. Александър Теодоров-Балан.

Министрите на вътрешните работи на ЕС ще обсъждат създаването на европейска мрежа за превенция на престъпността. В дневния ред на заседанието са включени дебати по предложения за решения за създаване на европейска мрежа за превенция на престъпността и отмяна на Решение 2001/427/ПВР и относно акредитацията на структури, предоставящи услуги във връзка с криминалистичните анализи и извършващи лабораторни дейности.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3786 |21.10.2009 Предстоящо на 22 октомври . 0| 3952 |20.10.2009 Предстоящо на 21 октомври . 0| 3782 |19.10.2009 Предстоящо на 20 октомври . 0| 3958 |18.10.2009 Предстоящо на 19 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads