Реклама / Ads
0| 4194 |09.06.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 10 юни

.
Главният прокурор Борис Велчев представя отчета на Прокуратурата; вицепремиерът М. Плугчиева се среща работно с членовете на Икономическия и социален съвет; национална коалиция „АЕЦ БелеНЕ!” прави пресконференция; организират сутрешно кафе в дома на Яворов.
 


От 10.00 часа в конферентната зала на първия етаж на Съдебната палата главният прокурор Борис Велчев ще представи отчета на Прокуратурата.

В 7.45 часа ще бъде изтеглен вариантът на матура по френски език. Тегленето ще бъде в пресцентъра на просветното ведомство, уточниха от МОН. В момента на изтеглянето вариантът ще бъде съобщен по БНР. Изпитът по френски език ще започне в 8.00 часа. В същия ден в 13.45 часа ще бъде изтеглен вариантът за изпит на зрелостниците по италиански език. Изпитът ще започне в 14 часа.

В 14 часа вицепремиерът Меглена Плугчиева ще има работна среща с членовете на Икономическия и социален съвет. На нея ще бъдат обсъдени възможностите за усвояване на средствата от фондовете на Европейския съюз до 2013 г. Тя е част от поредицата дискусии, които заместник министър-председателят започва с представителите на неправителствения сектор. Програмата на заместник министър-председателя Меглена Плугчиева включва и среща с Бриджит Чернота, която ръководеше екипа за България в ГД „Разширяване” на Европейската комисия до декември 2006 г. Срещата с членовете на Икономическия и социалния съвет е открита. Тя ще бъде в сградата на ИСС на бул. „Княгиня Мария Луиза” № 22.

От 13.30 часа в Централата на БСП на „Позитано” 20 ще се проведе пресконференция след редовно заседание на ИБ на ВС на БСП, на която ще бъдат представени актуални политически решения и коментари.

Ще се проведе избор на председател на столичната колегия на Българския лекарски съюз в 15 часа във ВМА. Кандидатите за поста са досегашният председател на организацията д-р Методи Маджаров и бившият ректор на Медицинския университет в София проф. Владимир Овчаров.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 11 часа новоизградената сграда на ОДЗ 3 в кв. “Хаджи Димитър”. Детската градина е двуетажна с площ от 900 квадратни метра. За журналистите има осигурен транспорт. Микробусът тръгва в 10.30 часа от ул. „Московска” 33.

НИС на СДС ще проведе редовно заседание
. Пресконференцията ще се състои от 15 ч. в Централата на СДС на ул. „Г.С.Раковски” № 134.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Бранимира Павлова. Павлова е обвинена, че е причинила убийството на двумесечното си бебе. Заседанието започва в 13.30 часа.

От 11 часа Асоциацията на българските градове и региони кани на пресконференция, за да представи пред медиите порочните практики във взаимоотношениета между местна, изпълнителна и законодателна власт, широко обсъдени на състоялото се V-то Общо събрание на организацията.

Регионалният исторически музей във Велико Търново организира пресконференция от 12 часа на църквата “Св. Иван Рилски”, на която протичат към момента археологически разкопки. Археологът проф. Николай Овчаров ще запознае медиите с неочаквани открития на започнатите археологически разкопки на църквата “Св. Иван Рилски” в кв. “Асенов” на Велико Търново.

От 11 часа предстои редовната пресконференция на кмета на община Варна Кирил Йорданов в “Зала “Варна”. От 19.15 часа заместник-кметът на община Варна доц. Христо Бозов и общинският съветник Константин Трошев ще се срещнат с деца, участвали в първия за страната Международен рехабилитационен лагер за деца с изгаряния.

От 11 ч. в сградата на „София прес“ ще се състои пресконференция организирана от Национална коалиция „АЕЦ БелеНЕ!”, на която ще се разглежда темата: „АЕЦ Белене“ и сеизмичния риск“. По-късно Националната коалиция „АЕЦ БелеНЕ!” ще проведе мирна демонстрация пред сградата на Министерство на икономиката и енергетиката, ул. "Славянска" 8. Демонстрацията ще се проведе от 12:30 до 14:00 ч.

Съветът по европейски въпроси, ръководен от министър Гергана Грънчарова, ще стане първото изцяло електронно, безхартиено заседание на колективен орган в рамките на българската държавна администрация. Заседанието започва в 14.00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет. По време на заседанието министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще връчи и сертификат на министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова, с който ще предостави за временно ползване на Секретариата на Съвета по европейски въпроси на 25 преносими компютъра и свързващи устройства за целите на електронното заседание.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще направи първа копка на обходния път на град Попово. Церемонията ще се състои в деня на град Попово. Началото е от 10.30 часа при източния вход на града.

От 13 часа в пресклуб „София прес” политическа партия Българска нова демокрация организира пресконференция. На нея ще бъдат обявени предложенията на БНД за промени в Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност, чрез които да се премахне необходимостта от предоставяне на документи, до които държавната администрация има служебен достъп.

В 10.30 часа в зала „Роял” на хотел „Шератон” ще бъде представен проектът на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) „Промотиране на системи, инструменти и добри практики за управление на качеството в администрациите”.
На събитието ще участват министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, зам.-министър Ангел Иванов, директорът на дирекция „Административно регулиране и обслужване” Лилия Иванова и управителите на консорциумите, с които са сключени договори за изпълнение на част от дейностите по проекта. Поканени са народни представители, областни управители и кметове на общини, представители Българския институт по стандартизация и др.

Фармацевтичната компания “Актавис” ще дари медикаменти на стойност приблизително 50 хил. лв. на община Велико Търново. Дарението ще бъде направено в 11 часа в сградата на общината от изпълнителния директор на компанията Николай Хаджидончев.

От 11 часа министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще се срещне с представители на браншови организации в МЗХ, за да бъде учреден Агробизнес съвет по земеделие. От 13.00 часа министърът на земеделието и храните Валери Цветанов заедно с представители на браншовите организации ще даде пресконференция в Голям Колегиум на МЗХ.

В 10.00 ч. в хотел “Шератон”, зала “Сердика”, министърът на правосъдието Миглена Тачева ще открие кръгла маса “Концепция за преодоляване на причините за осъдителните решения на Европейския съд по правата на човека срещу България и решаване на проблемите, произтичащи от тях”.
В дискусията ще участват представители на изпълнителната, законодателната и съдебната власт, на академичната общност и на неправителствените организации.

Конференция за намаляване на административните тежести за бизнеса в България и Европа” ще се проведе от 10 до 14.30 часа в „Шератон”.Организатор на форума е Европейската комисия – дирекция „Предприятия и промишленост”. С доклади по темата участие в конференцията ще вземат Николай Василев, министър на държавната администрация и административната реформа, Мария Мургина – изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, Шарл-Анри Монтин, представител на Европейската комисия и др.

Министърът на външните работи Ивайло Калфин ще проведе среща на четири очи със своя литовски колега Петрас Вайтиекунас
от 10.50 ч. в МВнР. Пленарните разговори между двете делегации са предвидени от 11.00 до 12.00 ч. Непосредствено след тях двамата министри ще дадат съвместна пресконференция. В МВнР, освен пресконференцията, акредитираните снимащи журналисти ще могат да отразят и началото на пленарните разговори.

По повод 130-годишнината от рождението на поета Пейо Яворов Equest и Националният литературен музей с подкрепата на Министерство на културата организират сутрешно кафе в дома на Яворов. Среща-брифинг от 10.30 часа за запознаване на столичните печатни и електронни медии със състоянието на Яворовия музей, предстоящата генерална реконструкция на музейната сграда и възстановяването й като пълноценна културна институция.

 

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров ще открие регионално депо за битови отпадъци в Созопол и ще направи първа копка на пречиствателна станция в квартал “Меден рудник” в Бургас. Откриването на депото в Созопол ще в 11 часа. Първата копка на пречиствателната станция ще е в 14 часа.

Българска федерация конен спорт организира пресконференция по повод Световна Купа по прескачане на препятствия 12–15 юни 2008 г. на конно спортна база „Хан Аспарух“ в столицата. Пресконференцията ще се проведе от 11 ч. в пресклуб „България“ на стадион „В. Левски“.

 

Трети митинг-протест ще проведат в гр. Долна баня строителни работници във връзка с ликвидирането на работни места. Протестът е под надслов: „Стига своеволия! Не пречете на развитието на община Долна Баня ” и е от 12 часа на площада пред читалище „Рила”.

Националният съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България организира от 11 часа дискусия за предизвикателствата пред българския капиталов пазар в зала “Варна”, Интерпред.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев участва ще участва в срещата на високо равнище на Генералната асамблея на ООН ЗА ХИВ/СПИН в Ню Йорк.  За участие във форума са поканени делегации на 119 страни. Днес по време на пленарната сесия през първия ден, министър Евгений Желев ще направи изказване, с което ще запознае участниците с постиженията на България в борбата срещу СПИН.

Председателят на Комисията по външна политика на парламента на Норвегия Олав Акселсен ще бъде на посещение в България. Визитата е по покана на председателя на Комисията по външна политика на българския парламент Соломон Паси, съобщиха от пресцентъра на парламента. Официалната среща на Олав Акселсен с Комисията по външна политика ще бъде в 14.15 часа, в зала 238, пл. „Кн. Александър І” 1. Председателят на Комисията по външна политика на парламента на Норвегия ще се срещне в 13.30 часа с председателя на Комисията по европейските въпроси Младен Червеняков. Програмата на посещението предвижда също срещи със заместник-министъра на външните работи Любомир Кючуков и с Групата за приятелство България – Норвегия.

От 10 часа в музея „Земята и хората” се организира кръгла маса на тема „Хуманизмът на Д. С. Лихачов – диалог с ХХ век”. Кръглата маса ще започне с представянето на книгата на член-кореспондент на РАН професор В.И. Василев „Лихачов и книгата”.

С музика от Иберийския полуостров и Латинска Америка ще бъде отбелязан Денят на Португалия – 10 юни. В рамките на международния фестивал “Софийски музикални седмици” и по покана на Посолството на Португалия у нас пристига ансамбъл “Ещорил”, чийто дългогодишен артистичен ръководител и диригент е българина Николай Лалов. Участници в “Ещорил” са част от музикантите на камерния оркестър “Кашкаиш и Оейраш”. Концертът на „Ещурил ансамбъл” ще се състои в 18. 00 часа, в камерна зала „България”, в рамките на фестивала „Софийски музикални седмици” и ще бъде израз на универсалността и културното многообразие, характерни за Португалия.

 

От 13 часа ще се състои пресконференция - коктейл по повод на 15-годишния юбилей на танцов ансамбъл "Чинари" и предстоящия премиерен спектакъл на ансамбъла- "Магията на танца" на 18 юни, зала 1 на НДК. След пресконференцията журналистите ще бъдат акредитирани и ще получат покани за концерта.

От 11 часа ще се състои пресконференция на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България по повод на предстоящото Осемнадесето издание на "Автомобилен салон София 2008".

От 14 ч. в парламента започва дискусия по проблемите за овладяването на родния език от децата на българите в чужбина. Инициатори на срещата са народният представител от Коалиция за България Атанаска Тенева и Боянка Иванова, ръководител на българското училище „Св. София” в Чикаго, съобщиха от БСП - Пловдив. Форумът се организира във връзка с наскоро приетата от правителството програма за връщане на наши сънародници в България.

От тази сутрин влизат в сила новите цени на автобусните билети за градския транспорт във Велико Търново. 0,80 лв. ще плащат от днес великотърновци за превоз с градски транспорт.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4008 |08.06.2008 Предстоящо на 9 юни . 0| 4100 |05.06.2008 Предстоящо на 6 юни . 0| 3950 |04.06.2008 Предстоящо на 5 юни . 0| 4096 |03.06.2008 Предстоящо на 4 юни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads